Site icon Londra Gazete

İslam hakkındaki ev ödevi İngiliz adasını karıştırdı

OKUL

Din değiştirerek Müslüman olduklarını ailelerine anlatmalarını içeren kurgusal kompozisyon ödevi verilen öğrencilerin aileleri okul yönetimine isyan etti.

İngiltere’ye bağlı Guernsey Adası’nda bulunan Beaucamps Ortaokulu’nda din eğitimi dersinde öğrencilere bir kompozisyon ödevi verildi.

“MÜSLÜMANLIĞI SEÇTİĞİNİZİ AİLENİZE ANLATIN”

Yaşları 12 ile 13 arsında değişen öğrencilerden ‘Ailelerine din değiştirerek Müslüman olduklarını belirtmeleri ve bu düşüncelerini sevdiklerine açıklamaları’ istendi.

Ev ödevi üzerinde; “Bu ödev yaratıcı yazma ve tamamen kurgusal bir kompozisyon olduğunu lütfen göz önünde bulundurunuz” cümlelerinin yer aldığı bir not ile velilere ulaştı.

ÖĞRENCİ VELİLERİ OLDUKÇA ÖFKELENDİ

Kompozisyon ödevini gören birçok öğrenci velisi öfkelenerek, gençlerin İngiltere’den kaçarak Suriye’deki savaş bölgesine gittiği bir ortamda böyle bir ödevin verilmesini tehlikeli bulduklarını ifade ettiler.

Öğrenci velilerinden biri: “Böyle bir ödev veren aptal hiçbir okulda ve eğitim camiasında kendine yer bulmamalı” ifadelerini kullandı.

DEPARTMANA ŞİKAYET DİLEKÇESİ VERDİLER

Bir diğer öğrenci velisi Gemma Gough, kendisi ve kocası Will’in, Beaucamps Ortaokulu hakkında Guernsey eğitim departmanına şikayet dilekçesi verdiklerini belirterek oğulları Thomas’ın ödevi yapmayacağını ifade ettiler.

Guernsey eğitim departmanı tepkiler üzerine yaptığı açıklamada: “Öğrencilerimizin etraflarında olanları, yaşananları anlaması, araştırması ve sorgulaması bizler için çok önemli. Eğitim müfredatı kapsamında bu derse ait ödev bütün okullarda verilecektir” cümleleriyle olaya açıklık getirdi.

MÜLTECİLER VE İSLAMFOBİ İLE GÜNDEME GELDİ

Guernsey Adası yöneticilerinden Jonathan Le Tocq, İslamofobik tutumu ve adaya Suriyeli mültecileri kabul etmemesi yönündeki kararı sebebiyle yakın zamanda eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

Exit mobile version