Site icon Londra Gazete

Calais Mülteci Kampı için Londra’da gösteri

ShoreditchHouse

Fransa’da Calais Mülteci kampının bulunduğu ormanın kapatılmasına karar verilmesi İngiltere’deki mülteci destekçisi gruplar tarafından protesto edildi.

Çok sayıda protestocunun gösterisi özel üyelerin girebildiği Shroredict House’ın önünde yapıldı. International Invesment of Business’in CEO’su Muriel Penicaud, Fransa’nın Londra Büyükelçisi’nin de bir etkinlik nedeniyle Schoredict House’da bulunduğunu söyledi.

Aralarında bir düzine kadar maskeli anarşist grubun üyelerinin de bulunduğu protestocular, pankartlarla bina önünde gösterilerini sürdürdü.Bazı protestocuların bina girişine sis bombalar attığı, bazılarının da broşürler dağıttığı görüldü. Broşürlerde “Sınırlara Hayır!”, “Calais’le Dayanışma” gibi sloganlar vardı. Fransız hükümetinin barbarca davrandığını ve kapatma kararını eleştiren göstericilerin bina içine girmeye çalıştığı ve olay yerinde bulunan çok sayıda polis tarafından engellendikleri belirtildi.

Polisten yapılan açıklamada, herhangi bir tutuklama yapılmadığı ama soruşturmanın sürdüğü ifade edildi.

Fransa Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada da, “Ormandaki yaşam koşulları ideal değildir. Amacımız, herkesin insanca koşullarda muhafaza edilmesi gerektiğidir” denildi.

Exit mobile version