Site icon Londra Gazete

Leicester Square’da rehine krizi

REHINE-2

Londra’nın 24 saat en hareketli bölgelerinden olan Leicester Square’de geçtiğimiz Çarşamba akşamı rehine krizi yaşandı.

Bölgenin en meşhur restoranlarından biri olan Bella Italia’da eli bıçaklı bir erkeğin, bir kadını rehin almasıyla başlayan ve çevredekilere sıkıntılı anlar yaşatan krizin terör eylemi olmadığı açıklandı.

Irwing Street’te bulunan Bella Italia Restaurant’a saat 21.50 sularında çağrılan silahlı polis ekipleri, çevrede yoğun güvenlik tedbirleri aldı. Çok sayıda ambulans da bölgeye sevkedildi. Bölgeyi geniş bir kordon altına alan silahlı polisler, bazı mekanlarda oturanların dışarı çıkmasına izin vermedi. Eli bıçaklı olduğu sanılan erkek, kendisiyle görüşmeye gelen polisin uyarısına rağmen uzun süre rehineyi bırakmadı.

Bir saatten fazla süren kuşatma sonunda polis, eli bıçaklı kişiyi gözaltına alırken, olayda herhangi bir yaralanma olmadığını söyledi.

Görgü şahitleri gergin anları anlatırken, Charing Cross Road’un Leicester Square’a kadar olan bölümüyle, National Portrait Gallery ve Global Radio’ya kadar uzanan kısımlarının kapalı tutulduğunu belirtti. Polisin,Caffe Concerto’daki bir konserde müziği de durdurttuğu kaydedildi. Bella Italia’nın yakınındaki diğer restoran ve eğlence yerlerinde bulunan insanların rehine krizi sonuçlanıncaya kadar dışarı çıkmalarına da izin verilmediği de görgü şahitlerince anlatıldı.

Exit mobile version