Site icon Londra Gazete

İngiliz müzik grubunun beş üyesi İsveç’te boğularak öldü

 

Konserler vermek için İsveç’e giden İngiliz müzik grubunun beş üyesi, bindikleri aracın bir köprüden kanala uçmasıyla boğularak öldü.

Cumartesi sabaha karşı 2.30’da meydana gelen olayda grup üyelerinden gitarist ve vokalist Kris Leonard, gitarist Rever Reeves, basçı Thomas Lowe, davulcu Jack Dakin ve menajer Craig Tarry, gemiler için kapakları açılan köprüden geçmeye kalkışınca hayatlarından oldu.

Stockholm yakınındaki E4 otoyolunun Sodartarje kanalı üzerindeki köprüde meydana geldi. Yerel kaynaklar, köprüde yanıp sönen uyarı lambaları ve iki bariyer olduğunu belirterek, bazı araçların köprünün tekrar kapanmasını güvenli bölgede beklediklerini söyledi. Görgü tanıkları da yanlarında bir araba gördüklerini, ama sonra hızla kaybolduğunu anlattı.

Polis Başmüfettişi Martin Bergholm, kurtarma ekiplerinin beş dakika içinde olay yerine ulaştıklarını, dalgıçların kanala uçan araçta önce üç , sonra da iki erkeğin cesetlerini boğulmuş olarak bulduklarını, 19-35 yaş arasında olan bu kişilerin kimliklerinin de pasaportlarından belirlendiğini kaydetti.

Genç müzisyenlerin ölümü yakınları ve müzik dünyasında büyük üzüntü uyandırdı.

Viola Beach adlı grup, 11-13 Şubat tarihleri arasında Norrköping şehrinde yapılan  ‘Where’s Music?’ adlı festival katılmaktaydı.

Exit mobile version