Site icon Londra Gazete

Okul önünde velilere ceza kesilebilir

 

İngiltere’de ilkokullarda uygulanacak yeni yasa ile arabalarıyla çocuklarını okul önünde bırakan velilere ceza kesilebileceği açıklandı.

Yeni uygulama Kamusal Alan Koruma Yasaları kapsamında gerçekleştirilecek, bu şekilde çocukların okullara daha güvenli şekilde gitmesi hedefleniyor.

Yasanın yürürlüğe girmesi ile öğretmenler, polis gibi aileleri takip edecek ve kurallara uymayan velilere 100 pound para cezası kesecek.

Caydırıcı önlem olarak nitelendiren söz konusu yasayı üç kez tekrarlayan veliler, mahkemede hakim karşısına çıkarılarak daha farklı cezalar ve hukuksal işlemlerle karşı karşıya kalabilecek.

GADDARCA BİR YASA

Uygulamanın gerçekleştirileceği okullardan biri olan Romford’daki Wykeham İlkokulu Müdürü Una Connolly, çocuklarını bu şekilde okula bırakan velilerin birçok kazaya neden olduğunu, bu yüzden uygulamayı desteklediğini ifade etti.

Belediye görevlileri de yeni uygulama sayesinde çocukların daha güvenli bir şekilde okula gideceğini belirtirken, birçok veli uygulamanın gaddarca olduğu savunuyor.

Exit mobile version