Site icon Londra Gazete

Yollardaki şeritler kaldırılacak

_88068994_thinkstockphotos-493881770

İngiltere’de, yoğun olarak kullanılan otoyolların büyük bir kısmına artık şerit çizme planlanmıyor.

Uzmanlar yaptıkları bir araştırmayla, Britanya’daki  otoyollarda son 100 yıldır kullanılan şeritlerin kaldırılmasının araçların ortalama hızını yüzde 13 oranında azaltacağını düşündüklerini açıkladı.

Yetkililer, şeritsiz yollarda sürücülerin kendilerinden emin olamadıklarını ve tedirgin hissettikleri için yavaşladıklarını söyledi.

Londra’daki otoyolların işletmesinden sorumlu olan ‘Transport For London’ yöneticileri “Özellikle otoyolların ortasında ve kenarlarında bulunan şerit işaretlerinin kaldırılması yağmurlu havalarda hayat kurtarmada önemli bir fark yaratabilir” dedi.

Yetkililer daha şimdiden Güney Londra’daki A22- A23 ve şehir merkezinden geçen A100 otoyollarından şeritlerin kaldırıldığını ve bu uygulamanın önümüzdeki günlerde şehrin diğer kalabalık yollarına da ulaştırılacağını belirtti.
Wiltshire ve Derby’de de bu sistemin denenmekte olduğu, ayrıca Norfolk’ta da denemelere başlanması için hazırlıklar yapıldığı açıklandı.

Yol güvenliğini sağlamak için kampanyalar yürüten RoadPeace yardım derneği uygulamayı sevinçle karşıladı ve şeritsiz yolların birçok hayat kurtaracağına inandıklarını söyledi.

Exit mobile version