Site icon Londra Gazete

Londralı mali müşavire dolandırıcılıktan hapis cezası

ingilizvergi

Londra’da faaliyet gösteren mali müşavir (chartered accountant), sahte fatura kullandığı gerekçesiyle 15 ay hapis cezasına mahkum oldu.

Londra’nın merkezinde Grosvenor Square’de ofisi bulunan 72 yaşındaki tecrübeli muhasebeci Gerald Hyam’ın, sahte faturalarla £86,000 sterlinlik VAT (KDV) dolandırıcılığı yaptığı ortaya çıktı.

Hyam, 2011 yılında muhasebeci olarak hizmet verdiğini gösteren iki sahte fatura düzenleyerek, olmayan bir hizmetin olmayan KDV’sini geri almaya çalıştı.

Ancak İngiliz Vergi Dairesi (HM Revenue and Customs (HMRC)) mali müşavirin planlarını bozdu. Yakalanan mali müşavir faturaların gerçekliğini açıklayamadı.

İngiliz Vergi Dairesi Dolandırıcılık Araştırma Servisi Asistan Direktör Jo Tyler “Hyam, tecrübeli bir mali müşavir olarak böyle bir dolandırıcılığa teşebbüs etmenin ne demek olduğunu çok iyi biliyor. Kendisiyle görüşmemizde, hiçbir geliri olmadığını, aldığı banka kredileriyle yaşadığını, ailesinden destek aldığını söyledi. Ancak gerçekte cebini halkın parasıyla doldurmaya çalıştı. Böylesine güvenilir bir repütasyona ve uzun yıllara dayanan bir kariyere sahip olan Gerald Hyam’ın ismi zarar gördü” dedi.

Southwark Crown Court’ta görülen davada 15 ay hapis cezası alan mali müşavirin cezası 12 ay ertelendi. Hyam, 150 saat kamu işinde ücretsiz çalışacak.

Exit mobile version