Site icon Londra Gazete

Evleri yıkıp, yeni ev yapacak

 

Başbakan David Cameron Britanya’da bulunan binaları eskimiş, çeşitli çetelerin oluşumunu tetiklediğini, uyuşturucu çetelerinin oluştuğunu düşündüğü belediye binalarını yıkıp yerlerine yenilerini yapacak.

Hükümetin £140m ayırdığı proje kapsamında binalar yeniden yapılacak. Başbakan David Cameron ihmal edilen bu binaların çetelere ve anti sosyal davranışlara ortam yarattığını, binaların yenilenmesiyle bu ortamlarında iyileşeceğini inandığını belirtti.

Britanya çapında, hem fiziki olarak hem de sosyal olarak iyi durumda olmayan belediye binaları buldozerle yıkılacak. Hükümet bu binalarda yaşayanların uyuşturucu ve çetelerle bağlantısı olduğunu, evlerin yenilenmesiyle çetelerle mücadelede önemli bir adım atılacağını açıkladı.

2011’DEKİ AYAKLANMALARI ONLAR YAPTI

Başbakan Cameron, 2011 yılında Tottenham bölgesinde başlayan ve tüm ülkeye yayılan isyanların önemli bir sebebinin de belediye evlerinin ihmal edilmesi olduğunu iddia etti. Cameron, 2011’deki isyanların, dörtte üçünün bu savaş sonrası yapılmış binalarda yaşayanların gerçekleştirdiğini, düzgün caddelerde ve evlerde yaşayanların gerçekleştirmediğini, bunun bir tesadüf olmadığını ifade etti.

1980’lerde Liverpool ve Londra’da bazı bölgelerin yenilenmesi ve geliştirilmesinde önemli rol oynayan Michael Heseltine £140m bütçeli projeyi önceden görecek ve programla ilgili deneyimini aktarıp öğütler verecek.

BELEDİYE EVİNDE OTURANLARA GARANTİ VERİLECEK

Hükümetin yeni projesi kapsamında yıkılan evlerde oturan kiracılar ve ev sahipleri, evlerini geri alma garantisi verilerek çıkarılacak.

Cameron, BBC1’da katıldığı programda hükümetin parasıyla, özel sektörün yardımıyla bu evlerin yıkılmasının zamanının geldiğini söyledi. Cameron sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni yapılan evlerde insanlar daha iyi bir geleceğe sahip olabilirler. Bazı yüksek kule binaların yerlerinde çok sayıda ev yok. Yıkılıp yenisi yapıldığında hem daha iyi kalitede evler yapılacak hemde alan daha iyi kullanılacak ve daha fazla sayıda ev yapılacak.”

TOTTENHAM İLK SIRADA

Yıkılacak belediye binalarının ilk sıralarında Tottenham’da bulunan Broadwater Farm binaları yer alıyor. Güney Londra’da Wandswort’ta Winstanley Estate, Manchester’da Rochdale’de Lower Falinge Estate yıkılıp yeniden yapılacak binalar arasında.

Exit mobile version