Site icon Londra Gazete

Londra’ya, ‘Mini Hollanda’ makyajı

Doğu Londra ve Stratford için 'Mini Hollanda' Projesinden.

Doğu Londra ve Stratford için ‘Mini Hollanda’ Projesinden.

Londra’nın daha çok sayıda bisikletli ve yaya tarafından kullanılması amacıyla, aralarında ‘Mini Hollanda’ projesinin de yer alacağı çalışmalar için 148 milyon sterlin harcanacak.

Başkentteki 33 belediyeyi kapsayacak projeyle, yolların daha iyileştirilmesi ve yeni kavşakların yapılması da gerçekleştirilecek.

Stratford’da yapılması planlanan ‘Mini Hollanda’ projesi için 5 milyon 500 bin sterlinlik harcama öngörülüyor. Walthamstow ve Enfield’de trafiğe kapalı ve yeni bisiklet yolları yapılması gerçekleştirilirken, West End ve Bank bölgesinde de benzer uygulamalar genişletilecek.

Doğu Londra’ya yapılacak ‘Mini Holanda’dan bir örnek.

Islington’daki trafik kazalarının azaltılması yönünde iyileştirmeler de projenin parçalarından biri. Morden, Greenwich, Tower Hamlet, Hammersmith, Fulham ve Wandsworth bölgelerinde de yol iyileştirmelerinin yanında bazı yerlerde araç hız limitinin 20 mil uygulaması da planlar arasında bulunuyor.

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, şehir merkezleri başta olmak üzere yolları ve açık alanları, yayalar ve bisiklet kullananlar için daha kullanışlı, güvenli ve cazip hale getirmek istediklerini söylerken, Londra Ulaşım Sorumlusu Mike Brown ise yerel ekonomiyi de canlandırmanın hedef olduğunu belirtti.

Hackney’de Mare Street ve civarı.

Londra’ya yeni bisiklet yolları.

Exit mobile version