Site icon Londra Gazete

IŞİD’den ‘İngiltere’ye tehdit içeren’ yeni infaz videosu

 

IŞİD (Irak Şam İslam Devleti), İngiltere’ye ajanlık yaptığı iddia edilen beş kişinin öldürüldüğünün gösterildiği yeni bir infaz videosu yayınladı.

10 dakikalık videoda İngiltere aksanıyla İngilizce konuşan bir militan, İngiltere’ye saldırı tehdidinde bulundu. Militan, mesajının İngiltere Başbakanı David Cameron’a yönelik olduğunu söyledi.

Videoda 18 yaşının altındaki bir oğlan çocuğunun da İngilizce konuştuğu görülüyor. Bu çocuk “inançsız insanları öldürmekten” bahsediyor.

 

BÜTÜNÜYLE MASUM OLABİLİRLER

Propaganda videosu henüz bağımsız uzmanlarca doğrulatılmadı.

Videoda militanlardan bazıları Suriye’nin Rakka kentinden olduğunu söylerken bir diğeri ise Libya’nın Bingazi kentinden olduğunu belirtiyor. Hiçbiri İngiltere’den olduğunu belirtmiyor.

BBC Dünya Servisi’nin Orta Doğu editörlerinden Alan Johnston, videodaki beş kişinin itirafta bulunduklarının iddia edildiğini ancak bu kişilerin çok büyük bir baskı altındalar gibi göründüğünü söylüyor.

Johnston, “Bütünüyle masum olabilirler” diyor. Johnston, aralarından birinin, kendisinden IŞİD militanlarının konumuyla ilgili bilgi vermesinin istendiğini belirttiğini söylüyor.

(BBC Türkçe)

Exit mobile version