Site icon Londra Gazete

Öldürülen kişi biyolog çıktı

Jeroen Ensink.

Jeroen Ensink.

Geçtiğimiz Salı günü Kuzey Londra’nın Holloway bölgesinde, Hilldrop Crescent’te bir evde bıçakla öldürülen kişinin London School of Hygiene & Tropical Medicene’den biyolog ve öğretim görevlisi Dr. Jeroen Ensink (41) çıktı.

Olayla ilgili tutuklanan bir kişi ise Pazartesi günü hakim önüne çıkartılacak.

Evening Standart Gazetesi’nde yer alan habere göre saygın bir bilim adamı olan Dr. Jeroen Ensink’in kolera salgını önlemek amacıyla, su kaynaklarına yönelik iyileştirme çalışmaları için Afrika’daki Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde çalıştığı öğrenildi.  Okul’da 10 yıldan beri görev yapan Ensink’in, Pakistan, Hindistan, Vietnam, Tanzanya ve Malavi’de bulunan birçok uluslararası kuruluş ve üniversite için bu ülkelerde kaldığı ifade dildi.

London School of Hygiene & Tropical Medicine Direktorü Profesör Peter Piot, yaptığı açıklamada, “O, okulumuzun popüler bir ismiydi. Onun öğrencilerinin büyük bölümü başarılı bir araştırmacı ve halk sağlığı uzmanı olarak çalışmaktadır. Onunla çalışanlar ve öğrencileri çok değerli birini kaybetti. Ailesine ve arkadaşlarına derin başsağlığı diliyoruz” dedi.

Olayla ilgili olarak Woolwich’ten 22 yaşındaki Timchang Nandap, cinayet zanlısı olarak polis tarafından tutuklandı. Nandap’ın, Pazartesi günü Old Bailey’de hakim karşısına çıkacağı açıklandı.

 

Exit mobile version