Site icon Londra Gazete

Kuzey İngiltere’de sel alarmı

 

Yorkshire

İngiltere’nin Kuzeyinde yaşanan sel felaketi üzerine Başbakan David Cameron, acil durumlarda görev yapan Cobra Komitesi’ni bugün toplantıya çağırdı. Komite yaşanan sel felaketiyle ilgili alınan ve alınacak önlemleri ele alacak.

North Yorkshire Police Sözcüsü, York bölgesinde Ouse ve Foss derelerinin taşma tehlikesi nedeniyle bölgedeki en az 300-400 kişinin sel riski içinde bulunduğu, buralarda kalmaya devam edenlerin bölgeden ayrılmalarını tavsiye etti. Batı Yorkshire ve Lancashire bölgelerinde dün yüzlerce kişinin evlerinden tahliye edildikleri belirtildi.

Bölgede sel tehlikesinin devam ettiği, yağışların ise 1-2 mm civarında düşeceği de Meteoroloji Servisi tarafından kaydedildi. Ulusal Çevre Ajansı da 31 yeni sel tehlikesi yaşanabileceğine dikkat çekerek, bölgede yaşayanları uyardı. Bu bölgelerde kara ve tren yollarının kapalı olabileceği de vurgulandı.

Öte yandan Londra’da yeni yıl haftası boyunca yağış fazla beklenmiyor. Sadece 31 Aralık gecesi erken saatlerde yağışın olabileceği ifade edilirken, yeni yıl kutlamaları boyunca havanın kuru olacağı açıklandı.

Carlisle

Exit mobile version