Site icon Londra Gazete

Binlerce kişi “Suriye’yi bombalamayın” dedi

 

İngiltere Parlamentosu’nda bugün oylanacak IŞİD’le mücadele kapsamında Suriye’nin havadan bombardımanını sağlayacak karar öncesi dün akşam Londra’da ‘dev’ bir protesto gösterisi yapıldı.

İngiltere’nin Suriye’yi bombalamasına “Hayır” diyenler, gösteride Başbakan David Cameron’un önerisinin rededilmesini istedi. ‘Savaşı Durdur Koalisyonu’nun organize ettiği gösteri Parlamento Square’de noktalandı. Grubun websitesinde yapılan açıklamada,  14 yıldan beri İngiltere’nin Irak, Afganistan ve Libya gibi Müslüman ülkelere karşı saldırılarda bulunarak, Avrupa’nın en agrasif ülkesi olduğuna dikkat çekildi. Koalisyon adına Lindsey German, Hükümete ve Parlamento’ ya seslenerek,  “Biz burada kısaca söylüyoruz. Suriye’yi bombalamayın. Biz bunu istemiyoruz.  Daha öncekilerde olduğu gibi orayı daha kötü hale getirmeyin. Dördüncü kez Müslüman bir ülkeye askeri operasyon yapılmasını önleyin” dedi.

50 öğrenci lideri de dün yaptıkları ortak açıklamada, askeri opresyonların Isis riskini azaltmayacağı, Ortadoğu ve İngiltere halklarını daha fazla terör riskine sokacağına değinildi.

Protestocular “Suriye’yi bombalamayın”, “Utan! David Cameron” gibi pankartlar taşıdı. Zaman zaman gergin anların da yaşadığı gösteride, 150 kadar gösterici Westminster Köprüsü’nü kapatarak oturma eylemi yaptı. Scotland Yard sözcüsü ise kargaşa yaratan sarhoş bir kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Gösteriye katılan aktör Mark Rylance ile müzikçi Brian Eno da konuşmalar yaptı. Bu arada Facebook üzerinden de  3 bin 500 kişi eyleme destek verdi.

Exit mobile version