Site icon Londra Gazete

Maliye Bakanı Osborne, tax credit kesintisinden vazgeçti

 maliyebakani

Sonbahar bütçe görüşmelerinde Maliye Bakanı George Osborne 3 milyon aile için kötü haber olarak nitelendirilen tax credits yardım kesintisinden vazgeçtiklerini açıkladı.

25 Kasım Çarşamba günü parlamentoda sonbahar bütçe ve bilanço görüşmelerinde Maliye Bakanı George Osborne Britanya’da 3 milyon aileyi ilgilendiren ve büyük tartışma yaratan tax credit yardım kesintisinden vazgeçtiğini açıkladı. Düşük gelirli çalışan kişilerin yararlandığı sosyal yardım tax credit yardım kesintisi geçtiğimiz günlerde yapılan görüşmelerde Lordlar Kamarası tarafından 3 yıl erteletilmişti. Osborne tax credit yardımlarında kesintiye gidilmeyeceğini duyurdu.

İNGİLTERE’YE 400 BİN YENİ EV, İNŞAAT ŞİRKETLERİNE MÜJDE

İngiltere’de gittikçe büyüyen ev sorununa çözüm olarak ise hükümet özel inşaat şirketlerini yetkilendirerek 400 bin yeni ev yapılacağını açıkladı. İngiltere’nin en büyük şirketleri Berkeley Homes, Persimmon, Taylor Wimpey, Barratt Developments gibi inşaat şirketlerine milyarlarca pound bütçe verilerek 400 bin yeni ev inşa edilecek.

KUZEY LONDRA’DAKİ HOLLOWAY KADIN CEZAEVİ KAPANIYOR

Hükümetin ‘Britanya’daki cezaevlerinin modernizasyonu’ kapsamında kapanacağını açıkladığı Kuzey Londra’da bulunan Holloway kadın cezaevi de kapatılıyor. Cezaevinin arazisine yeni evler inşa edilecek.

KADIN DERNEKLERİNE 15 MİLYON POUND

Sonbahar bütçesinde kadın derneklerine kadınlar için hijyen ürünleri için 15 milyon sterlin aktarılacağı açıklandı. Bu bütçeden her yıl kadın dernekleri faydalanabilecek.

SAĞLIK BÜTÇESİNE YÜZDE 25 KESİNTİ

Tartışmalı kesintilerden biri olan sağlık bütçesinden kesinti ise yüzde 25 olarak açıklandı. Sağlık Bakanlığı’nın 22 milyar sterlinlik bütçeyle NHS ile verdiği hizmetlerden yüzde 25 kesinti yapılması büyük tepkiye yol açtı.

Rio Olimpiyatlarında yarışacak Britanya için Kültür, Medya ve Spor Bakanlığının bütçesi de yüzde 29 artırıldı.

Exit mobile version