Site icon Londra Gazete

Gatwick’te bombalı paket şüphesi korku yarattı

 

Londra Gatwick Havaalanında bombalı paket şüphesi, yüzlerce tatilciye korku dolu anlar yaşattı. Kuzey Terminali kapatılırken, yüzlerce yolcu yakındaki otellere götürüldü.

Evening Standart gazetesinin websitesinde yer alan habere göre Gatwick Airport’un Kuzey terminalinde yaşanan bombalı paket şüphesi üzerine çoğu tatile giden yüzlerce yolcu dışarı çıkartıldı.

Bu sabah 9.30 sularında güvenlik birimi tarafından bir kişinin şüpheli paketle havalanına girdiği uyarısı yapılmasını takiben polis alarma geçti. Polis tarafından durdurulan şahıs gözaltına alındı. Bu arada yolcuların pence camlarından uzak durmaları anonsu yapılarak, bina tahliye edildi.

Universty of London’dan bir coğrafya prefösörü twitter hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu ve havalanının dışında saatlerden beri yağmur altında beklediklerini ifade etti. Gatwick Havalanı Kuzey Terminali saat 13.30’da tamamen kapatıldı ve yolcular yakındaki otellere gönderildi.

Havaalanı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada yaşananlardan dolayı özür dilenerek, ekstra elemanlarla bu kaosun düzeltileceği ve yolcuların bilgilendirileceği ifade edildi.

Fransa’da dün akşam meydana gelen,  IŞİD’in üstlendiği ve 127 kişinin öldüğü, 99 yaralının bulunduğu terör saldırısından sonra İngiltere’de, başta havaalanları olmak üzere en yüksek alarm düzeyine geçildi.

 

Exit mobile version