Site icon Londra Gazete

Mülteci destekçileri Londra’da polisle çatıştı

POLIS

Bir grup protestocu, göçmen kontrollerinin kaldırılması için dün akşam saatlerinde St Pancras’taki Eurostar İstasyonu’nda eylem yaptı.

‘Sınırlara Hayır’ adlı sivil toplum örgütü ve ona destek verenlerden oluşan aralarında Pink Floyd grubunun gitaristi Dave Gilmour’un oğlu Charlie Gilmour’un da bulunduğu 150 kadar gösterici saat 18.00 sıralarında istasyona giriş yapmak istedi.

Pankartlarla gelen göstericiler polisler tarafından  engellenmeye çalışıldı. Ancak göstericilerden bir grup polislerle çatışarak, onlara sis ve boya bombaları atarak içeri girip, protestolarını gerçekleştirmeye uğraştı. Sınırlardaki mülteci kontrollerine son verilmesini isteyen eylemcilerden polise fiili saldırıda bulunan bir kişinin tutuklandığı öğrenildi.

British Transport Police tarafından yapılan açıklamada, barışcıl bir protesto için eylemcilere yardımcı olunduğu ifade edildi.

Bu arada 2010’da bir öğrenci eylemi nedeniyle 16 ay hapis cezası alan Charlie Gilmour, eyleme katılmak için değil, serbest gazeteci olarak orada bulunduğunu ve İngiltere’deki mülteci sorununu araştırdığını söyledi.

Exit mobile version