Site icon Londra Gazete

Doğu Londra’da evlerdeki fare ve hamamböceği artıyor

 

Güney Doğu Londra’da her 10 özel kiralık evin birinde fare ve  hamamböcekleri saptandı.

Ev Yardım Kuruluşu Shelter tarafından yapılan ankette 68 bin evde son 12 ayda bu tür zararlı hayvanların sayısının giderek arttığı gözlendi. Aynı ankette neredeyse her iki kiracıdan birinin evlerinde kötü koşullar altında yaşadığı da belirlendi.

Shelter kuruluşunun CEO’su Campbell Robb, yüksek kiralara rağmen kiracıların bu koşullar altında yaşamalarının şok edici olduğunu söyledi. Robb, yüksek kiralar nedeniyle insanların ödeyebilecekleri yerde kalma zorunda olduklarını, evsahiplerinin, kiracılarının güven içinde olmalarını sağlamaları gerektiğini ifade etti. Shelter’ın CEO’su, bu tür kalitesiz yerlerini kiralayan ev sahiplerini hayduda benzetti. Campbell Robb, “Her kiracı kendini evinde güvende hissetmelidir. Bu tür kalitesiz özelliklere sahip evlerin kiralanmasına izin verilmemedir. Kiracıların korunması için daha fazla çaba sarfedilmesi gerekir” dedi.

Anket sonuçları, kiracıların yüzde 34’ünün nemli, yüzde 25’inin zayıf yaltımlı evlerde kaldıkları, yüzde 10’unun elektrikten oluşan tehlikeler yaşadıklarını ortaya koydu.

Exit mobile version