Site icon Londra Gazete

Britanya’daki Volkswagen sahipleri fazla vergi ödeyecek mi?

 

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Volkswagen’de sular durulmuyor. CEO’su istifa eden, milyarlarca dolarlık ceza ile karşı karşıya kalan şirketin emisyon krizi nedeniyle ödeyeceği faturanın miktarı 50 milyar doları aşıyor. Fortune’un yaptığı bir hesaba göre 19 Eylül Cuma günü ortaya çıkan emisyon skandalının bugüne kadar Alman otomotiv devine faturası 54 milyar dolar.

HÜKÜMET GARANTİ VERDİ

İngiltere Ulaştırma Bakanlıgı Britanya’daki Volkswagen sahipleri arasında endişe yaratan olaya geçtiğimiz hafta yaptığı bir duyuruyla açıklık kazandırdı. Bakanlık Volkswagen sahiplerinin, araçlarının yaydığı emisyonun hava kirliliğine sebep olmasından dolayı daha fazla vergi ödemeyeceğini duyurdu.

Dev otomobil üreticisi Britanya’da 1.2 milyon aracın siparişini iptal ederken, 4000 aracın satışını da durdurdu.

Mevcut yasaya göre, CO2 emisyonu yüksek otomobiller yıllık daha fazla vergi ödemek zorunda. Bu rakam yıllık £505’a kadar çıkabiliyor. Dizel kullanan araçlarsa çevreye daha az verdiği için vergi indiriminden faydalanıyor.

DAHA VERGİ YOK

Ulaştırma Bakanı Patrick McLoughlin “Bizim önceliğimiz halkı korumak ve onlara dizel testleriyle ilgili güven vermektir. Hükümet VW sahiplerine gerekli tüm desteği verecek. Bizim bu skandalda oynayacağımız rolümüz bu araç sahipleri kesinlikle daha fazla vergi ödetmemektir” dedi.

Exit mobile version