Site icon Londra Gazete

Cameron, Müslümanların Bayramı’nı kutladı

 

Başbakan David Cameron.

 İngiltere Başbakanı David Cameron ülkesindeki ve dünyadaki Müslümanların Kurban Bayramı’nı kutladı.

Cameron yayınladığı video mesajında bu ay Lübnan‘ı ve Ürdün‘ü ziyaret ettiğini ve bu ziyaretlerde Suriye ve Irak‘taki savaş ve terörden kaçan insanlarla tanıştığını kaydetti. Ziyaretlerinde Malik isimli, bacağını varil bombası sonucu kaybeden 15 yaşında bir gençle tanıştığını belirten Cameron, “Malik, Esed ve DAEŞ’in barbarlığı sonucu ailelerden ayrılmak zorunda kalan, evlerini geride bırakılan, öldürülen milyonlarca kurbandan sadece biri” ifadesini kullandı.

İngiliz Müslümanların, Malik gibi insanları düşünerek bu bayramda bir araya geleceğini ve dua edeceğini kaydeden İngiltere Başbakanı, ülkesinin Suriyesığınmacı krizine en fazla maddi yardımda bulunan ikinci ülke olduğunu vurguladı. Şimdiye kadar yapılan 1 milyar sterlinden fazla finansmanın Malik gibi kişilere yardım etmek için kullanıldığını bildiren Cameron, “Ancak İngiliz Müslümanlar cömertliklerinden daha fazlasıyla biliniyorlar. Ticaretten tıbba, spordan politikaya kadar alanlarının en tepesindeler” dedi. Cameron, “Kurban Bayramı’nda aileler bir araya gelirken, başarılarımızı kutlamalı ve sıkıntıda olanları düşünmeliyiz. Kurban Bayramınız mübarek olsun” diye konuştu.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond da, Kurban Bayramı‘nı kutlayan tüm Müslümanlara en iyi dileklerini gönderdiğini belirterek, “Mekke’deki vinç kazasında hayatını kaybeden ve yaralananları anıyoruz” dedi. Birleşik Krallık‘ta yaklaşık 3 milyon Müslüman yaşıyor, bu sayı nüfusun yüzde 5’ini oluşturuyor.

Exit mobile version