Site icon Londra Gazete

Hackney ve Islington’da “Kırmızı Uçurtma Operasyonu”

 

Polis, çevre sakinlerini rahatsız eden suçları azaltmak ve toplum güvenliğini sağlamak amacıyla geçtiğimiz Cuma günü, (18 Eylül) Hackney ve Islington’da “Kırmızı Uçurtma Operasyonu” adlı bir operasyon düzenledi.

 

Operasyon kapsamında Hackney ve Islington Belediyeleri ile birlikte çalışan polis, Birleşik Krallık Sınır Birliklerinin (United Kingdom Border Force) de aralarında bulunduğu birçok kurum ile organizeli bir operasyon yürüttü. 120’den fazla polis ve görevlinin katıldığı Kırmızı Uçurtma Operasyonu özellikle Blackstock Road ve çevresinde yoğunlaştı.

Başarılı geçen operasyonun ardından polis medya merkezinden konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamaya göre Manse Road ve Isledon Road yolları boyunca 4 aracın sigortasız olduğu ve gerekli işlemlerin yapıldığı duyuruldu. Aralarında 2 kaçak göçmenin bulunduğu 11 kişi, 24 saat boyunca devam eden operasyonda hırsızlık, dolandırıcılık, saldırı ve çeşitli uyuşturucu suçlarından dolayı tutuklandı.

 

Polisler, Hackney bölgesindeki Holly Street Estate, Woodberry Down Estate ve Rhodes Estate’te ise bir dizi ruhsatsız silah kontrolü yaptı. Yapılan aramalarda bir bıçak ve bir de samuray kılıcı ele geçirildi. Operasyonda ayrıca 7 ayrı işyerine yapılan baskınlarda ise Beats gibi ünlü elektronik markaların sahte ürünlerinin satıldığı ortaya çıktı.

Hackney Belediye Başkan Yardımcısı Sophie Linden, bölgenin daha yaşanabilir ve güvenli bir alan olması için çalıştıklarını, bu kapsamda da polis ile işbirliği içerisinde başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Exit mobile version