Site icon Londra Gazete

İngiltere’de ‘askeri darbe’ korkusu

 

Jeremy Corbyn’e ordu gölgesi.

İngiltere’de üst düzey emekli bir ordu mensubunun ortaya attığı ‘askeri darbe’ iddiası tartışmalara yol açtı.

Adı açıklanmayan general düzeyindeki eski ordu mensubunun Sunday Times gazetesi yaptığı açıklamada geçtiğimiz hafta İşçi Partisi liderliğine seçilen Jeremy Corbyn’nin Başbakan olması halinde ‘askeri darbe’ olasılığı uyarısında bulunması İngiltere gündeminin üst sıralarına yer aldı.

Nükleer program Trident’i iptal etmesi, NATO’dan çıkılması ve ordunun küçültülmesi yolunda adımlar atması halinde Jeremy Corbyn’e karşı ordu içinde isyan olabileceğine dikkat çeken eski general, ülke güvenliğini tehlikeye sokacak bir Başbakana, Genelkurmay’ın tahammülünün olamayacağını belirtti. İç Savaş esnasında Kuzey İrlanda’da görev yaptığını söyleyen bu generalin, Sunday Times’a yaptığı açıklamalarında Corbyn’in IRA’yı kınamayı reddetmesi nedeniyle, kendisinin ve askerlerinin “midesinin bulandığını” belirtti.

CORBYN YORUM YAPMADI

Generalin sözleri hakkında The Independent’a konuşan bir İşçi Partisi yetkilisi, “Bu çok sıradışı bir açıklamaya benziyor” dedi.

Corbyn’in sözcüsü ise, isimsiz bir açıklama hakkında yorum yapmayacağını söyledi.

Bu arada İşçi Partisi’nin yeni Gölge Dışıileri Bakanı Hilary Bennise partisinin Trident’i ve NATO’yu dışlamaması gerektiğini söyledi. Corby’nin, Suriye’nin bombalanmasına karşı çıkması halinde partisinin gölge kabine üyelerinin isyan başlatacakları yoluna haberler de medyada yer almaya başladı.

Exit mobile version