kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
STERLIN
45,6838
BITCOIN
$65.640
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Açık
15°C
LONDRA
15°C
Açık
Pazar Hafif yağmur
16°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Bakanlık, göçmen işçileri yasadışı çalıştıranların peşinde

Britanya’da yasa dışı işçi çalıştıran işverenler £20,000 para cezası ödeyecek.

Bakanlık, göçmen işçileri yasadışı çalıştıranların peşinde
15.08.2015
0
A+
A-

 

SINIRMUHAFIZI-1

Britanya’da yasa dışı işçi çalıştıran işverenler £20,000 para cezası ödeyecek. Aynı zamanda işveren 2 yıla kadar hapis yatabilir.

 

Göçmenlerden Sorumlu Bakan James Brokenshire, hükümetin yasadışı göçmen işçi çalıştıranlara karşı daha sıkı tedbirler aldığını açıkladı. Brokenshire, İngiliz vatandaşlarının çalıştığı işlerde çalışmayan, düşük maaşlara çalışan ve adaletsiz bir avantaj kuran bu yasadışı çalışanlara karşı bakanlığın önlemlerini sıkılaştırdığını duyurdu.

Göçmenlerden Sorumlu Bakan James Brokenshire

Göçmenlerden Sorumlu Bakan James Brokenshire

İŞYERLERİNE BASKIN DÜZENLENECEK

Bakanın deyimiyle “düzenbaz işverenler”in işlettiği işyerlerine baskınlar düzenlenecek. İnşaatlar, bakımevleri, temizlik şirketleri baskınların düzenleneceği şirketler arasında.

İşçi Partisi lider adaylarından ve aynı zamanda gölge bakan Yvette Cooper Home Office’in daha fazla önlem alması gerektiğini bu önlemlerin yeterli olmadığını söyledi.

2009 yılında London School of Economics’in yaptığı araştırmaya göre Britanya genelinde 618 bin yasa dışı çalışan bulunuyor. Ancak bu Migration Watch verilerine göre 1.1 milyon.

Yasadışı yaşayan yada çalışan göçmenlere karşı mücadele edecek Immigration Enforcement ekibi HM Revenue&Customs (İngiliz Vergi Dairesi), lisanslardan sorumlu kurum ve Health and Safety ekibiyle birlikte hareket edip şirketlere baskın düzenleyecek.

KAÇAK İŞÇİ BAŞINA £20,000 CEZA

Baskınlar ve araştırmalar sonucunda yasadışı işçi çalıştırdığı anlaşılan işveren her bir çalıştırdığı işçi başına £20,000 ceza ödeyecek. Aynı zamanda işveren 2 yıla kadar hapis cezası da alabilir.

Göçmenlerden Sorumlu Bakan Brokenshire konuyla ilgili şunları söyledi: “Edindiğimiz deneyime ve yaptığımız araştırmalara göre düzenbaz işverenler aynı zamanda health and safety kurallarını da çiğniyor ve vergisini doğru şekilde ödemiyor. Bu yüzden yeni yaklaşımımız hükümetin bu şirketleri her açıdan inceleyip ortaya çıkarıp gerekli cezayı vermek olacak. Adaletsiz bir avantaj yaratan bu şirketler yasa dışı işçi çalıştırmanın keyfini çıkaramayacak.”

İşçi Partisi Gölge Bakanı Yvette Cooper ise istismarın herkese zarar verdiğini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Yasaları istismar edip yasadışı çalışan ve çalıştıran kişiler yasalar çerçevesinde çalışan işverenlerinde altını kazıyorlar, onlara da zarar veriyorlar”.

“BRİTANYA ALTINLA DÖŞENMİŞ BİR ÜLKE DEĞİL”

İçişleri Bakanı Theresa May

İçişleri Bakanı Theresa May

ise yabancılara seslenerek “Britanya yolları altınla döşenmiş bir ülke değil” dedi.

Geçtiğimiz hafta kiracı olarak evlerine kaçak göçmen alan ev sahiplerine verilecek ağır cezaları açıklayan Home Office, şimdide özellikle bakımevlerine ve temizlik şirketlerine habersiz ani baskınlar düzenleyeceğini duyurdu. Kaçak çalışan ve yaşayan göçmenlere karşı adeta mücadele başlatan hükümet, evsahiplerinin evine yasadışı yaşayan göçmenleri kiracı olarak aldıkları takdirde hapis ve para cezasına mahkum olabileceğini açıklamıştı.

The Organisation for Economic Co-operation and Development 2011 yılında yaptığı araştırmada kabaca tahminle yasadışı çalışan göçmen sayısını toplum çalışan sayısı içerisinde yüzde 1’e tekabül ettiğini açıkladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.