Site icon Londra Gazete

Maaşın yarısı kiraya, yada mortgage’e gidiyor

evkirasimaas Bütün gün ve bazen gece yarılarına kadar çalıştıktan sonra koltuğunuza rahat bir şekilde oturup kazandığınız paraları saymak güzel olurdu. Ancak English Housing Survey’in verilerine göre kazanılan maaşın yüzde 43’ü yani yaklaşık £704 kira giderine veriliyor.

Bunun yanı sıra mortgage ödeyenlerinde maaşlarının ortalama £612’u yani gelirlerinin yüzde 19’u mortgage ödemesine gidiyor. Ev kiralarının ve mortgage ödemelerinin önemli bir gider olması bir yana The National Housing Federation, hükümet tarafından 120 bin yeni ev planının geri çekildiğini duyurdu. Ev azlığından kaynaklanan yüksek ev giderleri önümüzdeki yıllarda dahada artacak gibi görünüyor.

KİRACI SAYISI ARTIYOR, EV SATIN ALANLARIN SAYISI AZALIYOR

Şu günlerde çarpıcı bir istatistik gözler önüne seriliyor; 25-34 yaş arası kişilerin yüzde 48’i kiracı, ancak bu rakama 10 yıl önce baktığımızda o döneme kıyasla bugün yüzde 21 arttığını görüyoruz. Aynı şekilde ev kiralayan ailelerin sayısıda yüzde 9’dan yüzde 24’e çıktı.

Ev ve oda kiralayan online site SpareRoom.co.uk’un directorü Matt Hutchinson “Mevcut durum umutsuz bir tablo çiziyor. Kiralar çok yüksek. Birçok kişi para biriktirmekte zorlanıyor. Ev almaları ise hayal. Sadece bekar profesyonellerden bahsetmiyorum, ailelerde bu durumdan etkileniyor.”

Exit mobile version