Site icon Londra Gazete

Olimpiyat meşalesi

MESALELondra’da 27 Temmuz -12 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 2012 Olimpiyat Oyunları’nda meşalenin, Enfield, Haringey, Green Lanes ve Tottenham High Road’dan geçeceği açıklandı.

21 Temmuz’da Hackney’deki Shoreditch High Street’e ulaşacak olan Olimpiyat ateşi, oradan Homerton üzerinden doğu Londra’da Waltham Forest’e doğru yol alacak.  Türkçe konuşan toplumun yaşadığı mahallelerden geçecek olan meşale, 25 Temmuz’daGreen Lanes, Tottenham High Road ve Lordship Lane’de olacak.

İngiltere’ye 18 Mayıs’ta ulaşacak olan meşale, Olimpiyat Stadı’na doğru 70 gün sürecek yolcuğunda 1018 ayrı noktadan geçecek.

Organizasyon komitesi, yaklaşık 12,875 kilometrelik güzergahta meşaleyi taşıyacak 8 bin kişinin çoğunun isimlerini de kesinleştirdi.

Meşaleyi taşıyacak adaylar 2011’de olimpiyat organizasyon komitesi ve sponsorların birlikte yürüttüğü bir programla tespit edilmişti.

Meşaleyi taşıyacakların, başarı öyküleri olan ve yaşadığı bölgeye katkıda bulunan kişiler arasından seçildiği belirtiliyor. 8000 kişiden 7300’ü aday gösterilen bu kişilerden, 700’ü de atletler ve ünlülerden oluşuyor.

Exit mobile version