Site icon Londra Gazete

Enfield’den kiracılara ev alma desteği

 

Enfield Belediyesi Barınmadan Sorumlu Kabine Üyesi Ahmet Öykener

Enfield Belediyesi belediye evlerinde oturan kiracılarına ev almaları için fon ayırdı. ‘Grants to Vacate’ programı kapsamında hükümetten £600,000 alan belediye bu fonu 3 yıl veya daha fazla süredir belediye evlerinde oturan ve ev almak isteyenlere dağıtacak.

Bu program, İngiltere’nin herhangi bir yerinde değeri £285,000’a kadar ev almak isteyen kişilere yardım ederken, Enfield bölgesinde eve ihtiyacı olan ailelere ev sağlamayı amaçlıyor.

Enfield Belediyesi Barınmadan Sorumlu Kabine Üyesi Ahmet Öykener, “Bu fon ve yeni program kiracılara ev alma imkanı sağlayacak. Belediye ise evlerin boşalmasıyla yeni ailelere ev sağlayacak. Program ilk başvuranlar arasından seçilecek. 20 aile bu programdan yararlanacak. Fon 1 yatak odalı ev için £40,000, 2 yatak odalı ev için £50,000, 3 yatak odalı ev içinse £55,000 depozit desteği sağlayacak. Bu programdan yararlanmak isteyen kişiler en kısa sürede bize başvurusunu yapmalılar.”

Programdan faydalanma koşulları:

-Enfield Belediyesi’nin 3 yıldır kiracısı olmak

-Yalnızca belediyenin bu fonuyla ev alabileceklerini ispatlamak

Kiracılar councilhousing@enfield.gov.uk mailine yazabilir veya the Grants to Vacate – A guide for tenants fact sheet and Grants to Vacate başvuru formunu indirebilirler.

http://www.enfield.gov.uk/downloads/file/11919/grants_to_vacate_guide

Exit mobile version