Site icon Londra Gazete

SAS komando kampındaki ölümler

PAY-Lympstone-Commando-Training-Base

İngiltere’de SAS komando adaylarının, eğitim çalışmaları sırasında hayatlarını kaybetmeleri üzerine Savunma Bakanlığı soruşturma başlattı.

Devon, Lympstone’daki Komando Eğitim Merkezi’nde geçtiğimiz Perşembe günü hayatını kaybeden ve adı henüz açıklanmayan komando adayı askerin ölümü İngiliz medyasında da gündeme geldi. Savunma Bakanlığı, askerin ailesi ve arkadaşlarına üzüntülerini dile getirip, incelemenin başlatıldığını açıkladı.

Bu arada 2013 yılının Temmuz ayında Galler, Brecon Beacons bölgesindeki komando eğitim çalışması esnasında da Edward Maher, Craig Roberts ve James Dunsby adlı askerler, hayatlarını kaybetmişti. Çalışmanın 25 kilometrelik ve 29 derece sıcaklıkta yapılan koşudan sonra geçirdikleri rahatsızlıkla ölen bu askerler için de soruşturma başlatıldı.

Koşu esnasında ölen askerlerden 24 ve 31 yaşlarındaki ikisinin üzerinde de 22’şer kiloluk teçhizat bulunduğu belirtilirken, sıcak havada eğitimin iptal edilmeme nedeninin soruşturma konusu olduğu ifade ediliyor.

Gazetelerde yayınlanan bir haberde ise eğitimin iptal edilmeme nedeni olarak ‘kağıt işlemleri çok fazla olacağı’nın bir görevli tarafından söylendiği iddia adiliyor.

Exit mobile version