Site icon Londra Gazete

Direct debit ödemesi sigorta ödemesini artırıyor

 

 

FCA (Financial Conduct Authority), tüketiciyi uyardı; taksitle ödemeler yüzde 75 faizle ödemeye yol açabiliyor.

FCA (Financial Conduct Authority), ev yada araba sigortasını aylık düzenli taksite bağlayan tüketicilerin yüzde 75’e kadar daha fazla faiz ödediklerini açıkladı. Bu faiz endüstriye £18 milyar pound kazandırıyor.

Britanya’nın neredeyse yarısı sigortalarının direct debit ile ödüyor. Ancak çoğuna online satın aldıkları sigorta için daha fazla ödediği söylenmiyor.

FCA (Financial Conduct Authority), 43 farklı büyük ve küçük ölçekli sigorta şirketinin web sitesini test etti. Bunlardan 19’u satın alan kişiye ödeme yapılana kadar daha fazla ödeyeceğine dair açıklama yapmıyor.

DIRECT DEBİT SİGORTA ŞİRKETLERİ İÇİN KARLI

Sigorta şirketleri için düzenli aylık ödeme (direct debit) çok karlı. Yapılan araştırmaya göre 34 şirketten 10’u direct debit ödeyen kişilerden yüzde 26-30 arasında daha fazla faiz alırken, 9 şirket 26%-30% arasında daha fazla faiz aldı. 3 sigorta şirketi ise 51%-75% arasında daha fazla faiz aldı. Bir sigorta şirketi ise direct debit ödeyen kişilerden yüzde 75 daha fazla faiz alıyor.

2013’te araba sigorta şirketleri müşterilerinin yüzde 40.6’sı direct debitle ödeyenlerden tam £10.8 milyar kar etti.

Bazı sigorta şirketleri 2008’de yürürlüğe giren fiyat açıklama zorunluluğu kuralına uymamak çerçevesinde disipline gidecek ve belkide çok yüksek cezalar alacak.

FCA Direktörü Linda Woodall “Tüketicinin ödeyeceği rakamla ilgili net bir bilgi alması çok önemli. Peşin yada taksitle nasıl ödendiği önemli değil, ancak tüketici ne kadar ödeyeceğini bilmeli.”

FCA kredi kartları faizlerinin de yeterince iyi açıklanmadığını söyledi.

 

Exit mobile version