kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,8920
EURO
35,3461
STERLIN
41,6656
BITCOIN
$61.357
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
28°C
LONDRA
28°C
Parçalı az bulutlu
Salı Açık
28°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
25°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
23°C
Cuma kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

18 yıldır ilk kez Muhafazakarlar tek başına iktidarda

Cameron’un partisi House of Commons’un (Avam Kamarası) en çok milletvekili koltuğunu alan parti oldu.

18 yıldır ilk kez Muhafazakarlar tek başına iktidarda
16.05.2015
0
A+
A-

David Cameron visits Jaguar Land Rover

 

Britanya’da 18 yıl sonra ilk kez Muhafazakar Parti tek başına iktidarda.

Muhafazarların beklenmeyen zaferi 2015 Britanya genel seçimlerinde beklenen bir sonuç değildi.

David Cameron’un partisinin allak bullak olan anketçilerinin öngördüğü sonuç İşçi Partisi ile başa baş gelen bir sonuçtu. Ancak Cameron’un partisi House of Commons’un (Avam Kamarası) en çok milletvekili koltuğunu alan parti oldu.

Muhafazakar Partililere konuşan Cameron şunları söyledi: “Ben yaşlı bir adam değilim. Ancak 87’de oy kullandığım gün büyük zaferdi. 92’de iktidar olduk ve büyük zafer kazandık. 2010’da ise İşçi Partisi’i indirip Tories’i iktidar yaptık. Ancak tüm zaferlerin ardından bu seçimlerde kazandığımız zafer en tatlı zafer. Bu sonuçtan gurur duyacağımız birçok zafer var. Galler’de daha fazla insanı temsil ediyor olacağız.”

Cameron sözlerini şöyle sürdürdü: “Adaylar çok haftalarca, yıllarca çok çalıştılar ve çok büyük başarı elde ettiler.”

SEÇİM HÜSRANI 2 LİDERİ İSTİFA ETTİRDİ

İşçi Partisi lideri Ed Miliband seçimde elde ettikleri hüsrandan sonra istifasını açıkladı.

Cuma günü duygusal bir konuşma yapan Miliband “Başaramadığımız için çok üzgünüm. İkinci Dünya Savaşı’nın bitişinin 70. Yıldönümünde (commemoration of VE day) istifam yürürlüğü giriyor” dedi.

Miliband sözlerini şöyle sürdürdü: “Partinin açık ve dürüst bir tartışmaya ihtiyacı var. Britanyalılara teşekkür ederim. Hikayelerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Sizden çok şey öğrendim. Büyük bir ayrıcalıktı. Desteğiniz için teşekkür ederim. Büyük ihtimalle 21. Yüzyılın en önemli kültlerinden biri Milifandom’dur”

49 milletvekili sandalyesini kaybeden Liberal Demokrat lideri Nick Clegg’de istifasını açıkladı.

Clegg “Uzun zamandır özenle hizmet veren arkadaşlarımın kaybettiğini görmek çok üzücü. Bu durum onların kontrolünün dışındaydı. Bu benim hiç beklemediğim, hayal etmediğim bir sonuçtu” dedi.

Clegg sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yüzden bu sorumluluğu üzerime alıyorum ve istifa ettiğimi anons ediyorum. Yeni lider için seçim yapılacak”.

UKIP 1 MİLLETVEKİLİYLE PARLAMENTODA

UKIP, 4 milyona yakın oy aldı ve mecliste 1 milletvekili ile temsil edilecek. UKIP lideri Nigel Farage istifasını istedi ancak partisi liderin istifasını kabul etmedi. İskoç Ulusal Partisi ise 59 milletvekili koltuğunun 56’sını aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.