Site icon Londra Gazete

“Türk gıda sektörü İngiltere’de daha etkin olmalı”

Türk-İngiliz Sanayi ve Ticaret Odası (TBCCI) gıda sektöründe markalaşmış firmaları bir araya getirerek, İngiltere pazarında daha fazla etkin olmak ve kaliteyi arttırmak amacıyla bir etkinlik gerçekleştirdi.

APCO Worldwide’ın üst düzey yöneticilerinden Zeynep Dereli’nin moderatörlüğünü yaptığı konferans, Liverpool Street’de bulunan UBS Bankası’nın İngiltere Genel Merkez Binası’nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe ev sahipliği yapan UBS Bankası İngiltere Genel Müdürü James Broderick’in yaptığı açılış konuşmasında, yiyecek ve içecek sektöründe dünya standartları hakkında bazı bilgiler vererek, Türk firmalarının İngiliz ekonomisine yaptığı olumlu katkılardan bahsetti.

Türk mutfağı, yiyecek-içecek kültürü ve tarihi süreci hakkında detaylı bilgilerin verildiği etkinlikte, TBCCI Başkanı Emma Edhem yönettiği kurum hakkında bir konuşma gerçekleştirdi. Edhem “Türk-İngiliz Sanayi ve Ticaret Odası olarak, gıda sektöründe yiyecek ve içecek ürünlerinin İngiltere pazarına daha etkin olarak yer almaları hususunda uzmanları ve firmaları bir araya getirmekten mutluluk duyuyorum” dedi.

Konferansın diğer uzman isimleri; İngiltere Gıda İthalat Kontrol Otoritesi Kıdemli Danışmanı Gary Welsh, Amicus Shipping Genel Müdürü Cameron Mcintyre, SCG Londra Genel Müdürü Anne Bacon ve Melisa Fine Brands kurucusu Melisa Atay slayt gösterileriyle beraber detaylı birer sunum yaptılar.

Melisa Fine Brands kurucusu Melisa Atay şarabın Türkiye’deki tarihi sürecini anlattı.

Yapılan konuşmaların ardından tüm katılımcılara Türk firmalarının hazır bulunduğu standlarda yiyecek ve içecek ikramı yapıldı.

TBCCI’ın UBS Bankası İngiltere Merkez Binası’nda gerçekleştirdiği etkinliği, Londra Büyükelçiliği Ekonomi Başmüşaviri Coşkun Cangöz, Büyükelçi Müsteşarı Orçun Başaran ve eşi Nazmiye Başaran, Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar ve eşi Ayşegül Yorulmazlar, iş dünyasından çok sayıda Türk ve yabancı isimler takip etti.

Exit mobile version