Çocukların oyun alanlarının çevresinde sigara içiminin yasaklanmasına yönelik çalışmalar kapsamında ilk adımlar atılmaya başlandı.
Waltham Forest Belediyesi’nin yayınladığı basın bildirisine göre, alınan karar uyarınca 11 Mart Sigara İçmeme Günü’nden itibaren Waltham Forest Belediyesi’ne bağlı bölgelerdeki parklardaki çocuk oyun alanları çevresinde sigara içmek yasaklanıyor.
Yasağı duyurmak amacıyla parklara uyarı tabelaları yerleştirilirken, hazırlanan broşürlerle konu hakkında bilgilendirme çalışmalarına da başlandı.
Park görevlilerinin de sigara yasağı konusunda halkı bilgilendirip uyaracağına işaret eden belediye meclis üyesi Ahsan Khan, oyun alanlarının sigara içmek için değil, çocukların sağlıklı bir ortamda oyun oynayabilmeleri için dizayn edildiğini söyledi.
Waltham Forest belediye sınırları içerisinde yaşayan ailelerin çoğunluğunun uygulamayı içtenlikle desteklediğine değinen Khan, yeni uygulamaya tüm park kullanıcılarının özen göstereceğine olan inancını belirtti.
Waltham Forest bölgesindeki hastanelerden sorumlu olan CCG’nein Başkanı Dr. Anwar Khan ise sigara içenlerin çevrelerindeki sigara içmeyen insanların sağlığını etkilememelerinin önemine dikkat çekti.
Sigaranın insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin yadsınamayacağını söyleyen Khan, “Sigarayı bırakmak kendinize yapabileceğiniz en büyük iyiliktir” diye konuştu.
Dr. Khan, sigaranın kanser ve kalp krizlerindeki en büyük etken olduğunu belirtirken, sigarayı bırakmak isteyenler için 11 Mart Sigara İçmeme Günü’nün motive edici bir gün olacağını kaydederek, NHS Sigarayı Bırakma Servisi’nin yardımı için hazır olduğunu ifade etti.
10 MİLYON TİRYAKİ
Waltham Forest Belediyesi’nden yapılan açıklamada ayrıca ürkütücü veriler de yer alıyor.
Yapılan araştırmaların İngiltere genelinde halen 10 milyon kişinin sigara içtiğini ortaya koyduğu belirtilen basın bildirisinde, sigara bağlantılı ölüm sayısının ise yılda yaklaşık 100 bin kişiye ulaştığı ifade ediliyor.
Sigarayı bırakmanın sağlıklı bir hayata başlamak için son derece önemli olduğu belirtilen açıklamada isigarayı bırakmak için yardıma ihtiyacı olanların 0800 032 0102 numaralı telefonu ücretsiz olarak arayabileceği belirtiliyor.