Site icon Londra Gazete

Home Office’in ‘Ülkene dön’ kampanyası kızdırdı

gohome

Hükümetin göçmen nüfusunu kontrol etmek için başlattığı kampanyalarla ilgili araştırma yapan Warwick Üniversitesi, Londra’da hem billboardlarda yayınlanan hemde taşıma araçlarının üstünden duyurulan ‘Britanya’da yaşadışı mı yaşıyorsunuz?

Ülkene geri dön yada tutuklanacaksın’ yazılarını da araştırmaya dahil etti. Araştırma Home Office’in yaptığı baskınlarını ve konuyla ilgili attığı twitleri de içeriyor.
Geniş çaplı araştırma Bradford, Cardiff, Glasgow, Doğu Londra, Batı Londra ve West Midlands bölgelerinde yapıldı. Liderliğini Warwick Üniversitesi Sosyoloji bölümünden Dr Hannah Jones’un yaptığı araştırma sonuçlarına göre İç İşleri Bakanlığı’nın ‘göçmen nüfusunu kontrol alma’ adı altında yapılan kampanya Britanya genelinde yaşayan göçmenler üzerinde büyük bir kızgınlık ve korku yarattı.

“Britanya’da doğan birçok göçmen aile bu kampanyadan sonra her gün komşusunun kendisine düşman olacağı korkusunu taşıdı. Ve sonuçlar gösteriyorki bu kampanyalar göçmenlikle ilgili endişe duyanların fikrini değiştirmedi.”

Exit mobile version