Site icon Londra Gazete

Konut fiyatlarında son iki yılın en hızlı artışı

İngiltere’de konut fiyatları emlak piyasasını canlandırmasıyla son iki yılın en hızlı artışını gösterdi

İngiltere’de konut fiyatları, düşen mortgage oranlarının emlak piyasasını canlandırmasıyla Eylül ayında son iki yılın en hızlı yıllık artışını gösterdi.

Mortgage kredisi veren Nationwide’ın yeni rakamlarına göre, ortalama konut fiyatı Ağustos ayındaki yüzde 2,4’ten yıllık yüzde 3,2’ye yükselerek Kasım 2022’den bu yana en hızlı artışı gösterdi. Ekonomistler yüzde 2,7’lik bir artış bekliyorlardı.

Aylık bazda artış yüzde 0,7 ile beklenenden de hızlı oldu.

Nationwide’a göre, İngiltere’de ortalama konut fiyatı şu anda 266.094 GBP ile 2022 yazında kaydedilen tüm zamanların en yüksek seviyesinin yaklaşık yüzde 2 altında.

Nationwide’ın baş ekonomisti Robert Gardner, gelir artışının son aylarda konut fiyatlarındaki artışı geride bırakmaya devam ettiğini ve İngiltere Merkez Bankası’nın faiz oranlarını düşürmeye devam edeceği beklentisiyle borçlanma maliyetlerinin düştüğünü söyledi.

Gardner, “Bu eğilimler, potansiyel alıcılar için satın alınabilirliği artırmaya yardımcı oldu ve her ikisi de tarihi standartlara göre düşük kalsa da, faaliyet ve konut fiyatlarında mütevazı bir artışı destekledi” dedi.

Exit mobile version