Site icon Londra Gazete

Sadiq Khan, ULEZ cezaları için harekete geçiyor: £376 milyonluk borç geri alınacak

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, **Ulaştırma için Londra (TfL)**’ye ödenmeyen **Ultra Düşük Emisyon Bölgesi (ULEZ)** cezalarından kaynaklanan £376 milyonluk borcu geri almak için ciddi bir harekât başlatacaklarını açıkladı.

Belediye Meclisi’ne hitap eden Khan, TfL’nin ödenmemiş para cezaları konusunda “benzersiz olmadığını” ifade etti ve başkentteki araçların %96’sının emisyon standartlarına uygun olduğunu, dolayısıyla herhangi bir ücret ödemek zorunda kalmadığını belirtti.

**ULEZ**, Ağustos 2023’te Londra’nın 32 ilçesinin tamamında genişletilerek, şehir genelinde hava kirliliği ile mücadele etmeyi hedefliyor.

Muhafazakâr Parti Meclis Üyesi Neil Garratt, ödenmeyen cezaların miktarını “endişe verici” olarak nitelendirdi ve ULEZ’in genişletilmesinin en düşük gelir grubundaki insanları olumsuz etkilediğini vurguladı.

TfL, uyumsuz araç sahiplerinin **ULEZ bölgesinde** araç kullanmak için günlük £12.50 ödemeleri gerektiğini, ödemeyenlere ise ceza kesildiğini belirtiyor. Cezanın miktarı £180 olup, iki hafta içinde ödenirse bu ceza yarıya düşüyor.

Sadiq Khan, uyumsuz araçları kullananların büyük çoğunluğunun günlük ücreti ödediğini ve toplam araç sürücülerinin yalnızca %0.27’sinin para cezası aldığını açıkladı. Ayrıca TfL’nin borçları tahsil etmek için yeni yöntemler geliştirdiğini ve **Ulaştırma Bakanlığı** ve **Araç Lisanslama Kurumu** (DVLA) ile işbirliği yaptıklarını belirtti.

TfL’nin ayrıca, borçların tahsil edilmesi için **mahkeme kararları** gibi yasal yolları daha sık kullanacağını söyleyen Khan, “Tüm yollar tükenene ve tahsil edebileceğimiz her kuruş geri alınana kadar durmayacağız” dedi.

Khan, borç miktarının artmasının sebeplerinden birinin, cezaya itiraz eden sürücülerin kararlarının bağımsız tahkim sürecinde birkaç ay sürebilmesi olduğunu sözlerine ekledi.

Exit mobile version