kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,0660
EURO
37,9426
STERLIN
45,1069
BITCOIN
$61.022
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
25°C
LONDRA
25°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Parçalı bulutlu
23°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
25°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C

Dover’da yeni sınır kontrolleri için acil önlemler: Araçlar üst üste dizilecek

Dover’da yeni sınır kontrolleri için acil önlemler: Araçlar üst üste dizilecek
02.09.2024
0
A+
A-

4 Ekim 2024’te başlayacak Avrupa Giriş/Çıkış Sistemi (EES) ile birlikte Dover’da araçların üst üste dizileceği bir düzenleme yapılacak. Bu düzenleme, AB sınır kontrolündeki tıkanıklıkları önlemek ve Kent yollarında oluşabilecek kaosu azaltmak amacıyla hazırlandı.

EES kapsamında, AB pasaportu bulunmayan tüm yolcuların parmak izlerinin alınması ve fotoğraflarının çekilmesi gerekecek. Bu kayıtlar, Schengen bölgesine ilk girişte alınacak ve her giriş ve çıkışta kontrol edilecek. Yolculardan ayrıca ABD’ye varışta olduğu gibi, kalış amaçları, planlanan dönüş yolculukları ve kalış sürelerini karşılamak için yeterli fonlarının olup olmadığı hakkında sorular sorulabilir.

Planlara göre, limana gelen sürücüler, EES işlemlerini beklemek üzere sıralarda bekleyecekler. Kuyruğun en önünde, bir yetkili tablet ile her araçtaki yolcuları kaydedecek. Her kişinin işleminin yaklaşık iki dakika süreceği tahmin ediliyor, bu da bir ailenin en az sekiz ila on dakika alacağı anlamına geliyor.

Göç ve Vatandaşlıktan Sorumlu Bakan Seema Malhotra, The Times’a verdiği demeçte, “Araçların yığıldığı alanları gözden geçiriyoruz ki ihtiyaç duyulması halinde bunun için bir acil durum planımız bulunsun. Belediyeler, Avrupa Birliği ve Fransız muhataplarımız ile çalışmaya devam ediyoruz, özellikle yoğun seyahat dönemlerinde uzun kuyrukların riskini en aza indirmek için olabildiğince hazırlıklı olmamızı sağlıyoruz” dedi.

Yeni sistemin ilk stres testi Noel döneminde beklenirken, asıl büyük testin Paskalya’da turizm trafiğinde yaşanacak artışla gerçekleşmesi öngörülüyor.

Bir kaynak, “Bunlar hızlı bir şekilde aktif hale getirilebilecek veya kapatılabilecek alanlar. Ana yolların yakınında olacaklar ve Kent’teki ana arterlerin tamamen tıkanmaması için trafiği geride tutmak üzere tasarlandılar. Hatta üstüne keçeler yerleştirilebilecek bazı tarlaları bile düşünüyorlar” dedi.

Dover Limanı’nda, özellikle Fransız işlemlerinin Birleşik Krallık topraklarında gerçekleştirildiği ve alanın sınırlı olduğu durumlar için önlemler alınıyor. Folkestone’da, Kanal Tüneli için sıraya giren yolcular büyük bir hangarda kayıt işlemlerini gerçekleştirecek, bu nedenle kuyrukların oluşma olasılığı daha düşük olacak.

Geçen hafta hükümet, kuyrukları önlemek amacıyla Dover Limanı, Folkestone’daki Eurotunnel ve St Pancras’taki Eurostar için ekstra 10,5 milyon pound fon sağladığını duyurdu. Bu fon, Dover’da Granville Rıhtımı projesi için kullanılacak.

Kent ilçe konseyi lideri Roger Gough, bakanların “trafik için alanlar belirlemeye yönelik çok acil kararlar” alması gerektiğini söyledi. Gough, “EES kontrollerinin uluslararası ticaret ve Kent üzerinden seyahat edenler için büyük gecikmelere yol açabileceği göz önüne alındığında, acil eylem için baskı yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.