kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,0783
EURO
38,0674
STERLIN
45,3179
BITCOIN
$63.080
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
23°C
LONDRA
23°C
Parçalı az bulutlu
Cuma Hafif yağmur
23°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

2024 Notting Hill Karnavalı Londra’da 25-26 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek

2024 Notting Hill Karnavalı Londra’da 25-26 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek
13.08.2024
0
A+
A-

Londra’da her yıl düzenlenen ve dünyanın en büyük sokak karnavallarından biri olarak kabul edilen Notting Hill Karnavalı, bu yıl 25-26 Ağustos 2024 tarihlerinde yapılacak. Ağustos ayının sonunda gerçekleşen “resmi tatil” hafta sonuna denk gelen bu yıllık festival, Karayip kültürünün renkli bir kutlaması olarak biliniyor. Bu yıl yaklaşık 1 milyon kişinin katılması beklenen etkinlikte, geleneksel müzikler, sokak yiyecekleri ve danslar eşliğinde coşkulu bir kutlama yapılacak.

Karnavalın en önemli anlarından biri, Pazar günü gerçekleşecek olan renkli geçit törenidir. Bu geçit töreninde, birbirinden ilham verici kostümler ve şamandıralar sergilenecek ve katılımcılar eğlenceli etkinliklerle dolu bir gün geçirecek. Notting Hill, Londra’nın en canlı bölgelerinden biri olarak biliniyor ve karnaval sırasında bu enerji, Karayip renkleri, müziği ve lezzetleriyle daha da canlanacak.

**Karnaval Hakkında**
Notting Hill Karnavalı boyunca, Batı Londra sokakları Karayip renkleri, müzikleri ve lezzetleriyle canlanırken, şehrin en büyük sokak partisine ve Londra’nın en popüler karnavallarından birine katılma fırsatı yakalayacaksınız.

Karnaval geçit töreninde özenle tasarlanmış şamandıralar ve kostümlü sanatçıları izleyip, çelik bando ve kalipso müziği eşliğinde dans edebilir, güzergah boyunca sıralanmış cazip yiyecek tezgahlarını ziyaret edebilirsiniz.

1966 yılında ilk kez düzenlenen Notting Hill Karnavalı, Londra’daki Karayip kültürünün zengin tarihini kutlamaktadır.

İlk Notting Hill Karnavalı yaklaşık 500 kişi tarafından izlenmişti. O zamandan bu yana büyüyerek Avrupa’nın en büyük sokak festivali haline gelen karnaval, yüz binlerce insanı Londra’ya çekmektedir. Genellikle geçit töreninde yaklaşık 50.000 sanatçı yer alırken, hafta sonu boyunca bir milyondan fazla insanın katıldığı 30’dan fazla ses sistemi bulunmaktadır.

**2024 Notting Hill Karnavalı Ne Zaman?**
Notting Hill Karnavalı, genellikle Ağustos ayının son hafta sonunda, resmi tatil olan Pazartesi günü de dahil olmak üzere gerçekleşir. Bu yılki Notting Hill Karnavalı 24-26 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

**2024 Notting Hill Karnavalı Programı Nedir?**
Notting Hill Karnavalı’nda genellikle heyecan verici bir dizi kutlama sizi bekliyor olacak:

– Emslie Horniman’s Pleasance Park’ta düzenlenen İngiltere’nin en büyük çelik tava yarışmasında en iyi grupların rekabetini izlemek için bilet alın. (24 Ağustos)
– Coşkulu Çocuk Geçit Töreni ile karnaval bayrağını yeni nesil devralıyor. (25 Ağustos)
– Geleneksel Geçit Töreni’nde mas, soca, calypso ve daha fazlasının yer aldığı renkli ve enerjik şenlikler düzenleniyor. (26 Ağustos)
– Samba’dan hip-hop’a kadar farklı müzik türlerini çalan 30’dan fazla statik Ses Sistemi, benzersiz bir parti atmosferi yaratıyor.
– Jamaikalı jerk chicken, Trinidadlı roti ve Guyanalı pepper pot gibi lezzetler, dünyanın dört bir yanından gelen 300’den fazla tezgahda sunuluyor.

**Notting Hill Karnavalı Biletleri Nereden Satın Alınır?**
Notting Hill Karnavalı, ana geçit töreni ve diğer tüm canlı sokak eğlenceleri dahil olmak üzere ücretsiz katılabileceğiniz bir etkinliktir. Ancak, Emslie Horniman’s Pleasance Park’taki Birleşik Krallık Ulusal Panorama Çelik Bando Yarışması için ücretli bilet gerekmektedir.

**Londra’da Notting Hill Karnavalı Etkinlikleri**
Londra’nın en popüler mekanları, resmi tatil hafta sonu boyunca özel Notting Hill Karnavalı partilerine ev sahipliği yapacak:

– Electric Brixton’daki Bacchanal Friday’de canlı dans performansları, özel efektler ve Karayiplerin en iyi uluslararası DJ’lerinin yer aldığı soca ağırlıklı bir parti ile karnaval ruhuna katılın. (23 Ağustos)
– V&A’da Gladdy Wax (Mr Vinyl Fingers olarak da bilinir) ile Notting Hill Karnavalı’ndaki 35 yılını onurlandıran Sound System Stories’de özel bir akşam geçirin. (23 Ağustos)
– Vauxhall Bira Bahçeleri’ndeki Reggae Brunch’ta rom punch, lezzetli jerk, karnaval dansçıları ve canlı müzik eşliğinde karnaval şenliklerine başlayın. (24 Ağustos)
– Amazing Grace’s Island Takeover’da reggae, bashment, soca ve afrobeats’in en iyileriyle dans edin. (25 Ağustos)
– Shoreditch’teki The Book Club’da en iyi DJ’lerin çaldığı dancehall, reggae ve soca müzikleri eşliğinde nihai Notting Hill Karnavalı After Party’ye katılın. (25 Ağustos)
– British Library’deki Beyond the Bassline sergisinde, Britanya’daki Afrikalı ve Karayipli insanların 500 yıllık müzikal yolculuğunu keşfedin. (26 Ağustos’a kadar)
– Ministry of Sound’daki Official Carnival After Party’de dört arenada 15 DJ’in müzikleriyle karnaval coşkusuna devam edin. (26 Ağustos)
– Londra’nın en büyük bashment, hip-hop ve afrobeats partisi Trapeze’deki Notting Hill After Party’de sabaha kadar dans edin. (26 Ağustos)

**Bu Yılki Notting Hill Karnavalı J’Ouvert İptal Edildi**
Her yıl Karnavalın başladığı Pazar sabahı düzenlenen geleneksel J’Ouvert etkinliği, bu yıl iptal edildi. Organizatörler, bu yıl hiçbir resmi grubun katılamayacağını belirterek, J’Ouvert’in gerçekleştirilmeyeceğini duyurdu.

**Pazar ve Pazartesi Günleri Etkinlikler Devam Edecek**
Pazar günü öğleden sonra yapılacak Dutty Mas ve Karnavalın geri kalanı, planlandığı gibi devam edecek. Ana geçit töreninde J’Ouvert grupları da yer alacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.