kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,0513
EURO
37,9219
STERLIN
45,0550
BITCOIN
$62.204
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
23°C
LONDRA
23°C
Parçalı bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

Z kuşağı ev sahibi olmak için cinsellikten vazgeçebiyor

Z kuşağı ev sahibi olmak için cinsellikten vazgeçebiyor
13.08.2024
0
A+
A-

Günümüz ekonomik koşulları ve emlak piyasası, Y ve Z kuşağının ev sahibi olma hayalini suya düşürürken yapılan bir araştırma gençlerin eğilimleriyle ilgili dikkat çekici bulguları ortaya çıkardı.

Yapılan bir anket çalışmasına göre, Z kuşağı gençlerinin ev sahibi olabilmek için cinsellikten uzak kalmaya razı olduğu tespit edildi.

Metro UK’in haberine göre, Bloom Stories isimli sesli erotik içerik platformu, İngiltere’de 2.000’den fazla yetişkinle, insanların “seksten ne uğruna vazgeçmeye razı olduklarını” öğrenmek amacıyla bir anket gerçekleştirdi.

Şaşırtıcı sonuçlara göre, Z kuşağındaki kişilerin yarısı, “eğer nihai sonuç bir ev sahibi olmak olsaydı” seksten vazgeçeceğini bildirdi.

Clever Real Estate tarafından yapılan bir ankete göre, Z kuşağı yetişkinlerinin çoğunluğu (%60) hiçbir zaman ev sahibi olamayacaklarından endişe ediyor.

MAAŞ ARTIŞI İÇİN DE VAZGEÇİYORLAR

Ancak ev sahibi olmak Z kuşağının seks karşılığında tercih edeceği tek şey değil. Z kuşağının yaklaşık üçte biri, iş yerinde maaş artışı karşılığında seks yapmayı bırakacağını söylerken, dörtte birinden biraz fazlası, terfi almak anlamına geliyorsa seksten uzak duracağını söylüyor.

Daha önce yapılan araştırmalarda Z kuşağının genel olarak cinselliğe daha az ilgi duyduğu ve eski kuşaklara göre daha istikrarsız bir mali durumda olduğu ortaya çıkmıştı.

Ancak milenyum kuşağı, yükselmek için bekar kalmaya daha çok ilgi duyuyor. 35-44 yaş aralığındaki yetişkinlerin yalnızca %32’si ev depozitosu, maaş artışı veya terfi yerine cinsel olarak aktif kalmayı tercih ediyor.

45 yaş ve üzeri kişilerin ise neredeyse yarısının ev satın almak yerine seks yapmayı tercih ettiği tespit edildi.

Erkeklerin seksten vazgeçmeyi reddetme olasılığı çok daha yüksekti. Erkeklerin yüzde kırk beşi, sebebi ne olursa olsun bir yıl boyunca cinsel ilişkiye girmeden yaşayamayacaklarını söyledi ve kadınların yalnızca yüzde 23’ü bu ifadeye katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.