Site icon Londra Gazete

Antisemitizm endişeleri nedeniyle iki Yahudi bölgesini bağlayacak yeni otobüs hattı

Londra Belediye Başkanı ve Londra Ulaşım Kurumu (TfL), Golders Green ile Stamford Hill arasında 31 Ağustos’ta hizmete girecek yeni bir otobüs hattı olan 310’un tanıtımını yaptı. Bu yeni hat, ilk kez bu iki bölgeyi doğrudan bağlayacak ve Hackney, Barnet, Islington, Camden ve Haringey’deki sakinlere hizmet verecek. Ayrıca, Highgate Village, Whittington Hastanesi ve Finsbury Park’ta duraklar bulunacak.

TfL, hattı değerlendirmek için 12 aylık bir danışma süreci yürütecek ve topluluklardan otobüsü kullanmalarını ve geri bildirimlerini paylaşmalarını teşvik edecek. Bu girişim, Yahudi topluluğunun mahalleleri birbirine bağlayan bir otobüs hattı talebi üzerine başlatıldı.

310 hattı, Stamford Hill ve Finsbury Park istasyonu arasındaki mevcut 253 hattı ve Finsbury Park istasyonu ile Golders Green arasındaki 210 hattı ile paralel olarak çalışacak. Finsbury Park istasyon bölgesinde, Wells Terrace otobüs durağını kullanamayacak ve bu nedenle Stroud Green Road üzerinden doğrudan geçecek, Seven Sisters Road ve Rock Street’te durakları olacak.

Yeni hattın hizmet vereceği önemli yerler arasında Kenwood, Highgate, Whittington Hastanesi, Archway, Hornsey Rise, Finsbury Park, Manor House ve Woodberry Down bulunmaktadır. Bu deneme, TfL’nin Londra’daki toplu taşımayı iyileştirmeyi amaçlayan daha geniş Otobüs Eylem Planının bir parçasıdır.

İngiltere Yahudileri Temsilciler Kurulu Başkan Yardımcısı Andrew Gilbert, “Yahudi topluluğu olarak, nihayet bu hattın hizmete girmesini sağlayan Komiser Andy Lord ve Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan’a teşekkür ediyoruz. Golders Green ve Stamford Hill’deki Yahudiler, artık standart ulaşım ağına dahil olan doğrudan bir bağlantıya sahip olacaklar. Bu konuda 15 yılı aşkın süredir çalışan herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Daha fazla bilgi için: [TfL Otobüs Hattı 310](https://tfl.gov.uk/bus-route-310).

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, “Golders Green ve Stamford Hill arasındaki bu hattı tanıtma sözünü vermiştim ve bu sözü yerine getirdiğim için mutluyum. Yeni otobüs hattı, bu toplulukları ilk kez doğrudan bağlayarak birçok Yahudi’nin günlük ulaşımını destekleyecek. Antisemitizmin artışıyla ilgili endişeler göz önüne alındığında, bu hat, yerel sakinler için güvenli, sürdürülebilir ve uygun fiyatlı bir ulaşım seçeneği sağlayacak ve herkes için daha güvenli, adil ve yeşil bir Londra inşa etme çabalarımızı sürdürecek.” şeklinde konuştu.

Exit mobile version