Site icon Londra Gazete

Londra’da kanlı bir hafta sonu: 6 kişi bıçaklandı, 3 kişi hayatını kaybetti

Londra’da hafta sonu altı kişi bıçaklandı; bu vakalardan biri ölümle sonuçlanırken, bir diğer kişi de hastanede yaşam mücadelesi veriyor. 26 Temmuz Cuma öğleden sonra ile 28 Temmuz Pazar arasında şehir genelinde beş farklı bıçaklama olayı rapor edildi.

Bunların yanı sıra, Cumartesi günü Dagenham’da çıkan bir ev yangınında 70’li yaşlarında bir adam hayatını kaybetti. Londra İtfaiye Teşkilatı, bu yangının son 24 saat içinde aynı bölgede çıkan dördüncü yangın olduğunu doğruladı. Güney Londra’da bir araç birkaç yayaya çarptıktan sonra meydana gelen kazada bir kişi daha hayatını kaybetti.

Cuma öğleden sonra Güney Londra’da bir parkta halktan biri tarafından bir organ konteyneri bulundu. Polisin son açıklamasına göre, organların insan ya da hayvana ait olup olmadığı henüz bilinmiyor.

İşte son üç gün içinde Londra’da meydana gelen olayların ayrıntıları – Cuma öğleden sonrasından Pazar gününe kadar.

4:30 Cuma – Londra Parkında Organ Konteyneri Bulundu

Cuma öğleden sonra saat 4:30 civarında, halktan biri organların bulunduğu bir konteyner ile karşılaştı. Polis, organları incelemek üzere Sutton’daki Rosehill Park’a geldi. Organların insan ya da hayvan organı olup olmadığı bu aşamada bilinmiyor. Met Polisi, organların adli incelemeden geçirildiğini belirtti.

4:30 Cuma – Kennington’da Kavga, 2 Genç Bıçaklandı

Yine Cuma öğleden sonra saat 4:30 civarında, polis Kennington’da iki gencin bıçaklandığı bir kavgaya çağrıldı. 18 yaşındaki bir genç ağır yaralanırken, 17 yaşındaki bir genç daha hafif yaralandı ve olay yerinde tutuklandı.
Londra Hava Ambulansı, Cooks Road’da 18 yaşındaki gence müdahale ederek onu büyük bir travma merkezine kaldırdı. 17 yaşındaki genç ise ambulansla hastaneye götürüldü. Daha sonra, 18 yaşındaki gencin durumunun hayati tehlike arz etmediği ve onun da tutuklandığı doğrulandı.

5:40 Cumartesi – Dagenham’da Ev Yangınında 70’li Yaşlarda Adam Öldü

Cumartesi öğleden sonra Dagenham’da çıkan bir ev yangınında 70’li yaşlarda bir adam ölü bulundu. Polis, yangını şüpheli olarak değerlendiriyor ve olayla ilgili bir kişi tutuklandı. Yangın, saat 5:40 civarında Oval Road North’taki bir evde çıktı ve başlangıçta beş itfaiye aracı yangına müdahale etti. İtfaiyeciler eve zorla girerek adamın cesedini buldu.

Araştırmalar, Oval Road North’taki yangının son zamanlarda meydana gelen diğer olaylarla bağlantılı olup olmadığını belirlemeye çalışıyor. Londra İtfaiye Teşkilatı, bu ölümcül yangından önceki 24 saat içinde Dagenham’da bitişik sokaklarda üç yangın daha çıktığını bildirdi; bunlardan biri de Cuma öğleden sonra Third Avenue’de altı sıra evin yandığı büyük bir yangındı.

Olay hakkında bilgi sahibi olan veya tanık olan herkesin 101 numaralı telefonu arayarak 5619/27Jul referans numarasını belirtmeleri isteniyor. Anonim kalmak isteyenler Crimestoppers ile iletişime geçebilir.

6:55 Cumartesi – Peckham’da 19 Yaşındaki Genç Bıçaklandı

Cumartesi akşamı Peckham’da işlek bir caddede 19 yaşındaki bir genç gündüz vakti bıçaklandı. Met Polisi, saat 6:55 civarında bıçaklama ihbarı aldıktan sonra Rye Lane’e geldi. Olay yerine gelen polis, 19 yaşındaki genci bıçaklanmış halde buldu ve hastaneye kaldırdı. Durumu hayati tehlike taşımıyor olarak değerlendirildi. Henüz tutuklama yapılmadı ve soruşturmalar devam ediyor. Bilgisi olan herkesin Met Polisi’ni 101 numaralı telefondan aramaları isteniyor.

7:15 Cumartesi – Croydon’da Kilise Bahçesinde Bıçaklanan Genç Hayat Mücadelesi Veriyor

Pazar akşamı Güney Croydon’da bir kilise bahçesinde bıçaklanan genç, hastanede yaşam mücadelesi veriyor. Polis, saat 7:15 civarında Heathfield Road’da bıçaklama ihbarı aldı. St Peter’s Kilisesi’nin girişine bir kordon çekildi. Saldırgan(lar) henüz yakalanamadı. Bilgisi olan herkesin 101’i aramaları veya ‘X’ @MetCC’ye CAD 6360/27JUL24 referans numarasını belirterek mesaj atmaları isteniyor.

7:38 Cumartesi – Newham Parkında Genç Adam Öldürüldü

Cumartesi akşamı Newham’daki bir parkta çıkan kavgada bir genç bıçaklanarak öldürüldü. Polis, saat 7:38 civarında Plashet Park’ta kavga ihbarı aldı.
Olay yerine geldiklerinde, 20 yaşlarında olduğu tahmin edilen bir genci ağır bıçak yaralarıyla buldular. Olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerinde ayrıca biri bıçak yarası, diğeri baş yarası olan iki kişi daha bulundu. İkisi de hastaneye kaldırıldı. Henüz tutuklama yapılmadı. Bilgi sahibi olan veya görüntüleri olan tanıkların 101’i aramaları ve 6541/27jul referans numarasını belirtmeleri isteniyor.

11:00 Cumartesi – Harrow’da 37 Yaşındaki Adam Bıçaklandı

Cumartesi akşamı saat 11:00 civarında Kuzey Batı Londra’da bir adam bıçaklandı. 37 yaşındaki adam, Hutton Road’da olay yerinde tedavi edildikten sonra paramedikler tarafından hastaneye kaldırıldı. Durumunun hayati tehlike taşımadığı bildirildi. Bıçaklamanın Whittlesea Road’da gerçekleştiği düşünülüyor. Henüz tutuklama yapılmadı ve polis soruşturmalarına devam ediyor.

 12:15 Pazar – Colliers Wood’da Araç Kazası, Yaya Ölümleri

Pazar günü, 28 Temmuz’da Colliers Wood’da bir araç dört yayaya çarptıktan sonra bir kişi öldü ve üç kişi tıbbi tedaviye ihtiyaç duydu. Olay, saat 12:15 civarında A24 Merantun Way’de gerçekleşti.

49 yaşındaki bir adam olay yerinde hayatını kaybetti. Sürücü, olay yerinde durdu ve hayati tehlike taşımayan yaralanmalarla hastaneye kaldırıldı. Kazaya karışan diğer üç yaya hastaneye kaldırıldı ve durumlarının hayati tehlike taşımadığı belirtildi. Henüz tutuklama yapılmadı. Tanık olan veya araç kamerası görüntüsü olan herkesin 101’i aramaları ve 3284/28JUL24 referans numarasını belirtmeleri isteniyor.

Exit mobile version