Site icon Londra Gazete

Haringey ve Enfield’deki En İyi Yeşil Alanlar Açıklandı

Ulusal bir ödül programının bir parçası olarak, Haringey ve Enfield’deki en iyi ve en güzel yeşil alanlar belirlendi. Green Flag ödülleri, yıllık listesinde 11 belediye tarafından işletilen parkı listeye aldı – 10’u Haringey’de, biri ise Enfield’de yer alıyor.

Listede yer alan diğer parklar arasında Alexandra Palace Parkı, Stonebridge Lock, Myddelton House Gardens ve Tottenham Marshes bulunuyor.

Ödüller, parkların misafirperver, erişilebilir, iyi bakım yapılmış ve temiz olmasının yanı sıra, yaratıcı ve yenilikçi bir şekilde yönetilmesini ödüllendiriyor.

Forty Hall, Enfield Belediyesi tarafından işletilen tek park olarak listede yer aldı. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi, Enfield’de Green Flag ödülü alan tek belediye parkı Forty Hall oldu. Haringey’deki Finsbury Park ise büyük etkinliklerin parkın bakımını etkilediği yönündeki tartışmalara rağmen listeye dahil edildi.

Enfield ve Haringey’deki belediye tarafından işletilen Green Flag parklarının tam listesi şu şekildedir:
– Bruce Castle Park
– Downhills Park
– Ducketts Common
– Finsbury Park
– Forty Hall
– Lordship Recreation Ground
– Markfield Park
– O.R. Tambo Recreation Ground (eski adıyla Albert Road Recreation Ground)
– Priory Park
– Russell Park
– Woodside Park N22

Alexandra Palace, listedeki yerel yönetim tarafından işletilmeyen parklardan biri olarak dikkat çekti.

Green Flag Ödül Programı, çevre koruma kuruluşu Keep Britain Tidy tarafından yönetiliyor ve Birleşik Krallık ve dünya genelinde iyi yönetilen parklar ve yeşil alanları tanıyor.

Keep Britain Tidy’nin genel müdürü Allison Ogden-Newton, “Yerel çevremizin bireylerin ve toplulukların refahına katkıda bulunduğundan şüphemiz yok. Parklarımız ve yeşil alanlarımız, insanların bir araya gelip aktif olabileceği alanlar olarak tanınıyor. Araştırmalar, yeşil alanlarda geçirilen zamanın, mental ve fiziksel sağlık, yaşam kalitesi ve refah duygusu üzerinde olumlu etkiler yarattığını gösteriyor. Green Flag Ödülü’nde beklenen standartların her park için bir minimum olması gerektiğine inanıyoruz ve 2030 yılına kadar Green Flag Ödülü statüsü kazanan yerlerin sayısını artırmayı hedefliyoruz. Böylece, dünyanın dört bir yanındaki insanlar, nerede yaşarlarsa yaşasınlar, güvenli ve yüksek kaliteli yeşil alanlara erişim sağlayabilir ve bunlardan keyif alabilirler.” dedi.

Exit mobile version