kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
STERLIN
44,6614
BITCOIN
$53.828
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
17°C
LONDRA
17°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar şiddetli yağmur
19°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Çarşamba parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Londra’da okul üniforması yüksek maliyetleri aileleri zorluyor

Londra’da okul üniforması yüksek maliyetleri aileleri zorluyor
23.07.2024
0
A+
A-

The Children’s Society tarafından yapılan yeni bir ankete göre, Büyük Londra’da okula giden çocukları olan ebeveynlerin yarısından fazlası, okul üniformalarının maliyetini karşılamada zorlanıyor. Yasaları daha uygun hale getirme çabalarına rağmen, aileler hâlâ yüzlerce pound harcamak zorunda kalıyor.

İngiltere genelinde 2.000 ebeveynin katıldığı anket, okul üniformalarının hâlâ önemli bir mali yük getirdiğini ortaya koydu. Özellikle markalı ürünler gerektiren üniformalar, genellikle sadece özel tedarikçilerden temin edilebiliyor ve daha uygun fiyatlı markasız üniforma seçeneklerine göre daha pahalıya mal oluyor.

2022 yılında yürürlüğe giren yasa, okullarda daha bütçe dostu üniforma politikalarını teşvik ederek bu maliyetleri düşürmeyi hedefliyordu. İkinci el seçeneklerinin teşvik edilmesi ve tek tedarikçi sözleşmelerinin sınırlandırılması bu politikaların başında geliyordu. Ancak The Children’s Society’nin anketi, iki yıl sonra ebeveynlere çocuklarının okulunun üniforma politikasında değişiklik yapılıp yapılmadığı sorulduğunda %63’ünün “hayır” dediğini ortaya koydu. Şaşırtıcı bir şekilde, lise çağındaki öğrencilerin ebeveynlerinin yarısından fazlası en az üç okul logolu ürünü satın almak zorunda. İlkokul öğrencilerinin ebeveynleri de benzer taleplerle karşı karşıya.

The Children’s Society CEO’su Mark Russell, konuyla ilgili şunları söyledi:
“Son iki yıldır yüksek yaşam maliyetleri aileleri büyük bir mali baskı altına aldı, bu yüzden ebeveynlerin okul üniforması için gerekenden fazla ödeme yapmak zorunda kalmalarından bıkmaları şaşırtıcı değil.

“Birçok okulun politikalarında olumlu ve takdire şayan değişiklikler yaptığını ve hiç olmadığı kadar çok okulun ikinci el üniforma seçenekleri sunduğunu biliyoruz. Bu, hem çevre hem de aile bütçeleri için daha iyi. Hükümetin markalı ürünleri sınırlama ve üniforma yasalarını sıkılaştırma konusundaki yeni önerilerini de memnuniyetle karşılıyoruz. Anketimizden gördüğümüz gibi, bu konuda yapılacak çok şey var ve birçok aile hâlâ her yıl yüzlerce pound harcamak zorunda.

“Okul üniformalarının çocuklar için gerçek faydaları olabileceğine inanıyoruz ve eğer herhangi bir ebeveyn üniformanın karşılanabilirliği konusunda zorlanıyorsa, okullarına ve okul yöneticilerine başvurmalarını öneriyoruz.”

Greater London bölgesi Bölgesel Perakende Müdürü Jayne Levy, şunları söyledi:
“Yaz aylarında, özellikle okullar yeniden açılmadan önce, hayır kurumlarımıza okul üniforması talebi çok büyük. Okul üniforması gerçekten pahalı olabilir, özellikle birden fazla çocuğu okula gidenler için, bu yüzden sık sık ikinci el üniforma bulmak için mağazalarımıza gelen ebeveynler olur. Herhangi bir üniforma bağışlamak isteyen varsa, lütfen yerel The Children’s Society hayır kurumu mağazasına bırakın.”

Bir ebeveynin yorumu:
“Neyse ki bu yıl sadece bir okul üniforması seti almam gerekiyor, ama tüm zorunlu kit – blazer, etek, kravat, yeni beden eğitimi kiti ve birkaç gömlek – toplamda £149.20 tutuyor. Bu, okul ayakkabıları, yeni bir okul çantası ve kırtasiye malzemelerini bile içermiyor! Beş yıl önce, tüm çocuklar okula giderken tüm bunları dört kez almam gerekirdi. Bugünlerde bunu nasıl karşılayabileceğimi bilmiyorum.”

The Children’s Society, lise çağındaki çocukların ebeveynlerinin üçte birinin (%33) ve ilkokul çağındaki çocukların ebeveynlerinin onda birinin (%10) çocukları için dört veya daha fazla markalı üniforma eşyası satın almak zorunda olduğunu tespit etti.

2023 yılında, The Children’s Society, lise çağındaki çocukların ebeveynlerinin ortalama olarak yılda £422, ilkokul çocuklarının ise yaklaşık £287 ödediğini belirledi.

The Children’s Society, gençlerin karşılaştığı daha geniş zorlukları ele almak için bu yaz yeni bir çevrimiçi marka kampanyası başlatıyor. Kampanya, gençlerin karşılaştığı ruh sağlığı sorunları, yoksulluk ve istismar riski gibi göz ardı edilen ihtiyaçları vurguluyor. Mark Russell, “Bu kampanya, gençlerin de çocuk olduğunu ve onlara kriz noktasına ulaşmadan önce destek sağlamamız gerektiğini vurguluyor, eğer onlara umut dolu bir gelecek sunmak istiyorsak.” dedi.

Okul üniforması maliyetleri kampanyası gibi, bu kampanya da değişim isteyen gençlerin düşüncelerine ve seslerine dayanarak şekillendi ve önümüzdeki üç ay boyunca çevrimiçi ve reklamlarda görünür olacak, gençlerin seslerini ve deneyimlerini değişimin merkezine koymayı amaçlıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.