kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
STERLIN
45,6838
BITCOIN
$65.627
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Açık
15°C
LONDRA
15°C
Açık
Pazar Hafif yağmur
16°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Salı Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Dünyaca ünlü sanatçılar, Filistin için Londra’da sahne aldılar

Dünyaca ünlü sanatçılar, Filistin için Londra’da sahne aldılar
24.06.2024
0
A+
A-

Dünyaca ünlü sanatçılar, Filistin’in özgürlüğü için etki alanlarını kullanmaya devam ediyor. Londra’da Roger Waters, Yusuf İslam sahne alırken, Voices for Gaza ünlülere Gazze’de yaşanan katliamla ilgili metinleri okutuyor. Şarkıcı Mahmood “Filistin” yazılı kıyafetiyle klip çekti.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Filistin’de sürdürdüğü katliama tepkiler durmuyor. Sanat dünyasının önemli isimleri gerek konserlerinde gerek sanat eserlerinde gerekse de sosyal medya hesaplarından zulmü duyuruyor. Kimisi yardım kampanyalarıyla kimisi ateşkes çağrısıyla Filistin’e destek olmaya devam ediyor. Etki alanını kullanan dünyaca ünlü sanatçılar, geçtiğimiz hafta da boş durmadı ve birtakım etkinliklerle yaşanan zulme dikkat çekti.

ŞARKILAR FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR İÇİN

Ünlü İngiliz rock grubu Pink Floyd’un kurucularından Roger Waters, müzisyenler Yusuf İslam ve Lowkey, geçtiğimiz cuma akşamı Londra’da Filistin için sahne aldı. Lowkey, Filistin konserine meşhur “Long Live Palestine (Çok Yaşa Filistin)” şarkısıyla başladı. Daha sonra sahneye “Çocuklara ses olmak için buradayım” diyen Yusuf İslam çıktı ve “Barış için savaşıyoruz, başka bir şey için değil” ifadesini kullandı.

Filistin asıllı İngiliz tiyatro yönetmeni Tanushka Marah ise, ülkesinin hikayesini anlattığı oyunlarının yıllarca politik olduğu gerekçesiyle eleştirildiğine dikkat çekerek, bugün ünlülerin Filistin’de yaşananlara destek vermesinden büyük gurur duyduğunu dile getirdi. Etkinlikte sahne alan en son isim Waters oldu. Elinde kefiyeyle salona giren müzisyen, “Benim gibi birçoğunuz gözyaşları içinde yaşıyorsunuz. Çünkü Gazze’deki ve Filistin’in işgal altındaki diğer topraklarındaki kardeşlerimizin yaşadıklarını hissediyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.