kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,8579
EURO
35,1506
STERLIN
41,5283
BITCOIN
$60.949
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Az bulutlu
23°C
LONDRA
23°C
Az bulutlu
Perşembe Parçalı bulutlu
22°C
Cuma Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
26°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
23°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Hackney gençleri için okul yöneticiliği programı

Hackney gençleri için okul yöneticiliği programı
18.06.2024
0
A+
A-

Hackney’de yaşayan veya çalışan 18-30 yaş arası gençler, eğitimde daha fazla çeşitliliği teşvik eden yenilikçi bir programın parçası olarak okul yöneticisi olmak için başvurmaya davet ediliyor.

Hackney Genç Yöneticiler Programı, Hackney Belediyesi ve Hackney Genç Gelecekler Komisyonu tarafından ortaklaşa tasarlandı ve ilk olarak 2021 yılında pilot olarak başlatıldı.

Başvurular, Hackney’de büyümüş veya halen Hackney’de yaşayan, Hackney’de bir okula gitmiş, Hackney’de çalışan veya bir Hackney topluluğunun/gönüllü grubunun parçası olan 18-30 yaş arası kişilere açıktır.

İlgilenenler, 24 Haziran’a kadar kısa bir çevrimiçi form doldurarak başvuruda bulunabilirler.

Genç yöneticiler, programın bir parçası olarak ücretsiz uzmanlık eğitimi, rehberlik ve destek alacak. Kendilerine mentorluk yapacak bir yönetici ile eşleştirilecek ve ağ oluşturma etkinliklerine katılacaklar. Stratejik düzeyde çalışma deneyimi kazanacak, becerilerini geliştirecek ve liderlerden hesap sorabilecekler.

Genç Yöneticiler Programı, farklı geçmişlerden gelen ve farklı deneyimler yaşamış gençlerin Hackney’in eğitimini şekillendirmeye dahil olmalarını ve yerel okullara yeni bakış açıları ve taze fikirler getirmelerini amaçlıyor.

Yakın zamanda yapılan ulusal bir anket, gençlerin okul ve vakıf yönetim kurullarında yeterince temsil edilmediğini ortaya koydu; ankete katılanların sadece %9’u 40 yaşın altında ve %1’i 18-29 yaşları arasındaydı.

Genç Yöneticiler Programı, Hackney okullarının yönetiminde söz sahibi olan kişilerin ilçenin demografik yapısını daha iyi yansıtmasını sağlamayı hedefliyor.

### Okul Yöneticisi Olmak Ne Anlama Geliyor?

Okul yöneticileri, tüm çocukların ve gençlerin yaşamlarını iyileştirmek ve onlara hayatta en iyi fırsatları sunmak için okul liderleriyle birlikte çalışarak, onları destekleyerek ve zorlayarak eğitimde kilit bir rol oynarlar.

Her türlü geçmişten gelip okul yöneticisi olan 300.000’den fazla kişi bulunuyor. Bu kişiler, çeşitli beceri ve bakış açısı getiriyorlar.

Okul yöneticilerinin üç ana sorumluluğu bulunuyor:
1. Okulların net bir vizyona ve yöne sahip olmalarına yardımcı olmak,
2. Okul liderlerini sorumlu tutmak,
3. Okulun mali durumuyla ilgilenmek ve paranın iyi harcanmasını sağlamak.

Hackney Belediyesi’nin resmi web sitesinde yer alan bilgiye göre, 18 yaşından büyük herkes okul yöneticisi olabilir ve herhangi bir bilgi veya deneyim gerekmiyor.

### Neden Okul Yöneticisi Olmalıyım?

Hackney okullarının daha kapsayıcı olmalarına yardımcı olmak için bir fark yaratabilecek ve çalışmalarını şekillendirebileceksiniz. Yaşadığınız deneyimlerden yararlanarak ve bir çocuğun gözünden yöneterek, karar alma sürecini etkileyebilecek, destekleyebilecek ve katkıda bulunabileceksiniz. Gelecek nesillerin yaşamlarını daha iyi hale getirmeye ve her çocuk için çalışan bir eğitim sistemi kurmaya yardımcı olacaksınız.

### Nasıl Başvurulur

24 Haziran’a kadar kısa bir çevrimiçi form doldurarak başvuruda bulunabilirsiniz.

Başvuran ilk genç yönetici adayları, 27 Haziran’da düzenlenecek olan ‘Okullarımızda Eşitlik İçin Çabalamak’ temalı yıllık Hackney Yöneticiler Konferansı’na katılmaya davet edilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.