kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5217
EURO
34,9779
STERLIN
41,4005
BITCOIN
$64.890
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
22°C
LONDRA
22°C
Kapalı
Perşembe Açık
23°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Cumartesi Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
23°C
Pazar açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
25°C

İngiliz doktor Mosley’in cansız bedeni Yunanistan’ın Sömbeki adasında bulundu

İngiliz doktor Mosley’in cansız bedeni Yunanistan’ın Sömbeki adasında bulundu
10.06.2024
0
A+
A-

Sömbeki belediye başkanı cesedin Mosley’e ait olduğunu doğruladı

Günlerdir Yunanistan’ın Sömbeki adasında kayıp olan ünlü İngiliz doktor ve televizyon sunucusu Michael Mosley’in cansız bedeni, pazar günü öğle saatlerinde adadaki bir plajın yakınlarında bulundu.

Yunan televizyon kanalı ERT, muhabirlerinin Agia Marina plajına birkaç metre mesafede bulunan kayalık bir yamacın kıyısında, tekneden çekim yaparken bir ceset fark ettiğini bildirdi.

Sömbeki Belediye Başkanı Lefteris Papakalodoukas ise daha sonra cesedin Mosley’e ait olduğunu doğruladı.

Pazar sabahı itibarıyla arama kurtarma çalışmaları, sahil kasabası Agia Marina yakınlarındaki kayalık bir bölgede yoğunlaşmıştı.

Çarşamba günü öğleden sonra 1.30 civarında St Nicolas plajından tek başına yürüyüşe çıkan doktorun akşam 7.30’da geri dönmemiş olmasından endişelenen eşi Yunan polisine durumu bildirmişti.

Yunan polisi, Ege Denizi’nin doğu yakasında yer alan ve Muğla ilinin Datça kıyılarına yakın bir bölgede bulunan adada çarşamba gününden bu yana geniş çaplı bir arama kurtarma operasyonunun yürütüldüğünü açıklamıştı.

67 yaşındaki Mosley, İngiltere’de insanların haftada iki gün kalori alımını kısıtlarken diğer beş gün sağlıklı beslenmelerini ve düzenli egzersiz yapmalarını içeren 5:2 diyetiyle tanınıyordu.

Mosley, gazeteci Mimi Spencer ile birlikte yazdığı 2013 tarihli “The Fast Diet” (“Hızlı Diyet”) adlı kitabıyla dünyanın pek çok yerinde tanınıyor. Sıkça bilinen adıyla “5:2 diyeti,” insanların haftada iki gün kalori alımını en aza indirip diğer beş günde sağlıklı beslenerek nasıl hızlı kilo verebileceklerini ortaya koymuştu.

Ünlü doktor ayrıca, diyet yapanların 5:2 programına geçmeden önce en az iki hafta boyunca kalori alımlarını günde 800’e indirdikleri hızlı bir kilo verme programı olan “Fast 800” diyetini tanıtmıştı.

“Who made Britain fat?” (“İngiltere’yi Kim Şişmanlattı?”) ve “Trust Me, I am a Doctor” (“Bana Güvenin, Ben Doktorum”) gibi televizyon programlarıyla tanınan Mosley birçok bölümde kendi üzerinde deneyler yapılmasına izin verdi. İngiliz kanalı BBC için çekilen “Infested! Living with Parasites” (“Mikrop Yuvası! Parazitlerle Yaşamak”) adlı belgesel için altı hafta boyunca bağırsaklarında tenyalarla yaşadı.

Mosley, İngiliz televizyonlarında düzenli olarak yer almasının yanı sıra Daily Mail gazetesinde kaleme aldığı köşe yazılarıyla da tanınmaktadır. Ayrıca diyet ve egzersiz hakkında bir dizi filme de imza atmıştır.

Mosley 2002 yılında, İngiliz komedi topluluğu Monty Python üyelerinden John Cleese tarafından sunulan ve Elizabeth Hurley, Pierce Brosnan ve David Attenborough gibi bir dizi ünlü simanın yer aldığı BBC bilim belgeseli “The Human Face”teki (“İnsan Yüzü”) baş yapımcı rolüyle Emmy’ye aday gösterilmişti.

Mosley’nin aynı zamanda doktor, yazar ve sağlık köşe yazarı olan eşi Clare Bailey Mosley’den dört çocuğu bulunuyor. Mosley aynı zamanda diyet kitapları için tarifler de kaleme aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.