Site icon Londra Gazete

Dalston’daki silahlı saldırıda ağır yaralanan 9 yaşındaki kızın ailesi çaresiz

Dalston’da bir restoranda gerçekleşen drive-by (araçtan yapılan) silahlı saldırıda ağır yaralanan 9 yaşındaki kızın ailesi, kızlarının iyileşmesi için Tanrı’ya dua ediyor.

Kızın büyükannesi, Dalston’da bir restoranda gerçekleşen drive-by silahlı saldırının ardından kızın hayatta kalması için dua ettiklerini söyledi.

Doğu Londra’daki drive-by silahlı saldırıda yaralanan dokuz yaşındaki kızın hala solunum cihazına bağlı olduğu ve doktorların kurşunu başından çıkarmaya çalıştıkları aile tarafından açıklandı. Çalınmış bir motosikletteki silahlı kişi, Çarşamba akşamı Dalston’daki Kingsland High Street’te ateş açarak, çocuk ailesiyle birlikte akşam yemeği yerken Evin Türk restoranını kurşun yağmuruna tuttu.

Bilgi teknolojileri (IT) uzmanı olan ebeveynlerin, iki yıl önce Hindistan’dan Birmingham’a taşındığı belirtildi. Londra’yı ziyaret etmelerinin nedeni aile dostlarıyla buluşmak ve akşam yemeği yemekti. Ancak motosikletli saldırganın saat 21.20 civarında ateş açmasıyla olay gerçekleşti.

Kızın büyükannesi, Hindistan’ın Kerala eyaletinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kızın hayatta kalması için dua ettiklerini söyledi. Lissel’in büyükannesi Mary Paul, “Çocuk solunum cihazında. Büyük bir ameliyata rağmen doktorlar kurşunu çıkaramadı,” dedi. Yaranın derinliği nedeniyle çocuğun beyninin şiştiğini belirtti. “İki gün sonra başka bir büyük operasyon planlanıyor,” dedi The New Indian Express’e. “Çocuğun hayatta kalması ve tamamen iyileşmesi için Tanrı’ya dua ediyoruz.”

Restoran sahibi Guardian gazetesine yaptığı açıklamada, “Çocuk çok canlı ve gerçekten sevimliydi. Ateş edildiği anda sandalyelerde zıplıyor olabilir… Aile olarak akşam yemeği yiyorlardı. Kesinlikle başka bir çocuk daha vardı, çünkü o çocuk çok korkmuştu,” dedi. “Şok içindeydik ve herkes yere düştü ve kendini korumaya çalıştı. Çok fazla bağırış oldu ve sonra bir kurşunun içeride bir çocuğa isabet ettiğini fark ettik. Çocuk, [dışarıdaki üç adamla] birlikte değildi, onların arkasındaki bir masada oturuyordu.”

Drive-by saldırı sırasında restoranın dışında oturan 44 ve 42 yaşlarındaki iki adam da yaralandı ve tedavi için hastaneye kaldırıldı. Bu adamlardan biri, potansiyel olarak yaşamını değiştirecek yaralanmalarla karşı karşıya. 37 yaşındaki üçüncü bir adam da yaralandı ve daha sonra hastaneden taburcu edildi. Henüz tutuklama yapılmadı. Türk ve Kürt toplumlarından bilgi isteyen Metropolitan Polisi, Cuma günü “düşüncesizce” yapılan saldırıda kullanılan motosikletin görüntülerini ve plakasını yayınladı. Motosiklet, daha sonra Colvestone Crescent’te terk edilmiş olarak bulundu.

Cuma günü kızın durumu hakkında konuşan Dedektif Başkomiser James Conway, gazetecilere şunları söyledi: “NHS’deki meslektaşlarımızla yakın temas halindeyiz ve kurbanlara, özellikle de kritik durumda olan küçük kıza acil bakım sağlamak için gece gündüz çalışıyorlar.” Uzman aile bağlantı görevlilerinin, kızın ailesine destek sağlamaya devam ettiğini belirtti. Olayda kullanılan motosiklet hakkında bilgi veren Conway, “Saldırganın Çarşamba akşamı yaklaşık 21.20’de bir motosikletten ateş açtığını biliyoruz. Motosiklet, beyaz gövdeli, kırmızı şasili ve kırmızı tekerlekli bir Ducati Monster’dı. Görevlilerimiz, motosikletin 2021’de Wembley’deki bir mülkten çalındığını tespit etti. Saldırı sırasında motosiklet, DP21 OXY plakasını taşıyordu. Bu motosikleti tanıyan herkesten haber almak istiyorum – özellikle olay gününde onu gördüyseniz sizden haber almak istiyorum.” Bilgisi olan herkesin 101 numaralı telefondan polisi araması veya anonim olarak 0800 555 111 numaralı telefondan Crimestoppers ile iletişime geçmesi isteniyor.

Exit mobile version