Site icon Londra Gazete

Prens Harry’ye bir milyon pound fatura

Eşi Meghan Markle ile birlikte kraliyet görevlerini bırakıp ABD’ye yerleşmesinin ardından Prens Harry, polis koruması kısıtlaması nedeniyle İngiltere ile yürüttüğü hukuk mücadelesini kaybetti. Bu yenilgi, 1 milyon poundluk  fatura anlamına geliyor.

Meghan Markle ile evlendikten sonra kraliyet görevlerini bırakıp ABD’ye yerleşmesi, Prens Harry‘ye pahalıya patladı. Kraliyetin sağladığı polis korumalarının iptal edilmesinin ardından İngiltere İçişleri Bakanlığı ile hukuki mücadeleye giren Harry, davayı kaybetti. Prens için İngiliz vergi mükelleflerine tazminat ödemesi kararı verildi. Yasal mahkeme masrafları da hesaba katıldığında Prens Harry, 1 milyon sterlin (40 milyon TL) civarında bir faturayla karşı karşıya kalacak.

TAZMİNATTA İNDİRİM TEKLİFİNE RET

Mahkeme, Sussex Dükü’nün davayı ‘büyük ölçüde kaybettiğini’ söyleyerek ödemek zorunda olduğu miktarı yarıya indirme teklifini reddetti. Ayrıca Prens Harry’nin karara itiraz başvurusu reddedildi. Ancak Harry, davayı sürdürmek isterse doğrudan temyiz mahkemesine başvurabilecek.

Hem tazminat kararı hem de itiraz başvurusunun reddi, şubat ayından bu yana İngiltere İçişleri Bakanlığıyla sürdürdüğü hukuk mücadelesini kaybeden Prens Harry’ye büyük bir darbe olarak yorumlandı.

 

Exit mobile version