Site icon Londra Gazete

İngiltere’nin tamamı Isha fırtınasından etkilenecek

Isha fırtınası, pazar günü başlayarak İngiltere’nin büyük bir kısmında, Galler, Kuzey İrlanda ve İskoçya’da etkili olacak. Saatte 80mph (128km/s) hıza kadar ulaşacak rüzgarlarla birlikte yaşam riski taşıyacak.

Birçok bölgede mevcut sarı yağış uyarısı olarak gösterilen Isha, Eylül ayından bu yana İngiltere’yi vuran dokuzuncu isimlendirilmiş fırtına. Meteoroloji Ofisi, ülkenin tamamının fırtına uyarılarından etkilenmesinin “oldukça nadir” olduğunu söyledi.

Fırtınanın en güçlü rüzgarları Pazar gecesi ve Pazartesi sabahı bekleniyor, bu süre zarfında Meteoroloji Ofisi’nin üç turuncu uyarısı devreye girecek. İlk uyarı, İskoçya’nın bazı bölgeleri, Kuzey İrlanda ve Galler, kuzey İngiltere ve güney-batı İngiltere için Pazartesi sabahı 09:00’a kadar geçerli olacak şekilde Pazar günü 18:00’de başlıyor. Üç saat sonra, İskoçya’nın daha fazla bölgesini kapsayan ayrı bir turuncu rüzgar uyarısı başlıyor.

Bu da Pazartesi sabahı sona eriyor. Kent, Doğu Sussex ve Batı Sussex’in bazı bölgelerini içeren üçüncü uyarı, Pazartesi gece yarısında başlıyor ve 09:00’da sona eriyor.

Exit mobile version