Site icon Londra Gazete

‘Post Office’e 100 milyon sterlinlik vergi faturası

İngiliz vergi uzmanları, Posta Ofisi’nin üst düzey yöneticilerine fazla ödeme yaparken, 100 milyon sterlinin üzerinde eksik vergi ödeme ihtimali üzerinde durdular.

Vergi Politikası Danışmanları’ndan Dan Neidle, Posta Ofisi’nin Horizon skandalı mağdurlarına yaptığı ödemeleri karından düşerek daha az vergi ödediğini söylüyor. Uzmanlara göre bu, vergi yasasının olası bir ihlali olarak kabul edilebilir. Posta Ofisi, mali bilgilerinin “uygun ve doğru” olduğunu belirtti. Şirket, haksız hüküm alan alt posta müdürlerine ödeme yapmaktadır. HMRC’ye iddia edilen eksik ödemenin geri ödenmesi, Posta Ofisi’ni teknik olarak iflas ettirebilir ve hükümetin finansal destek sağlamasını gerektirebilir.

Ancak Posta Ofisi’nin hükümet tarafından sahip olunduğu ve kesin finansal cezaların hükümetin kendi kendini cezalandırması anlamına geldiği, bu nedenle Posta Ofisi’nin faaliyetine son verilmeyeceği belirtiliyor. Şirketler, İngiltere’deki şirketler ve İngiltere ofisleri bulunan yabancı şirketler tarafından hükümete ödenen kurum vergisidir.

Şirketlerin karları – şirketlerin çalışan ve hammadde gibi maliyetleri çıkardıkları miktar – üzerinden tahsil edilir. İşletmeler, yasal iş giderleri için kurum vergisi indirimi talep edebilirken, cezalar veya cezalarla ilgili maliyetler genellikle vergiden düşülemez. Bu durumda Posta Ofisi’nin iddia edilen Horizon IT skandalı mağdurlarına yaptığı ödemeleri gelirinden düşerek daha düşük bir kar ve dolayısıyla daha düşük bir vergi faturası elde ettiği öne sürülmektedir.

Exit mobile version