Site icon Londra Gazete

İngiliz milletvekilinden KKTC’yi tanıma çağrısı

Birleşik Krallık Milletvekili Sammy Wilson, parlamentodaki konuşmasında Birleşik Krallık hükûmetine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanıma çağrısında bulundu. Ayrıca Wilson, KKTC’nin Kıbrıs Rum kesiminden daha iyi bir ortak olacağını belirtti.

Birleşik Krallık parlamentosunda Milletvekili olarak görev yapan Sammy Wilson, parlamentodaki konuşmasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) tanınması için çağrıda bulundu. KKTC’nin Birleşik Krallık tarafından tanınması gerektiğini ifade eden Wilson, aynı zamanda ülkesi için Kıbrıs Türklerinin, Kıbrıslı Rumlardan daha iyi bir ortak olacağını dile getirdi.

“KKTC, KIBRIS RUM NÜFUSUNDAN DAHA İYİ BİR ORTAK OLUR”

İngiliz Milletvekili Wilson, “İngiltere’nin KKTC’yi Kıbrıs Türk nüfusu için meşru bir otorite olarak tanınmaması için hiçbir neden görmüyorum. Gerçekten de onların (KKTC) Birleşik Krallık için iyi bir ortağı temsil ettiğini düşünüyorum. Çünkü Kıbrıs Rum nüfusunun aksine, adadaki egemen askerî üslerimizi hiçbir zaman hedeflemediler veya onlara karşı kampanya yürütmediler” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version