Site icon Londra Gazete

NHS aşıları için online randevu alınabilecek

FILE PHOTO: John Mason, 82, receives vaccination from nurse Anie Santillan in the crypt of Blackburn Cathedral, as ten further mass vaccination centres opened in England with more than a million over-80s invited to receive their COVID-19 vaccine, Blackburn, Britain January 18, 2021. Peter Byrne/Pool via REUTERS

NHS İngiltere, planların Kovid aşı programının başarısını artırmayı hedeflediğini açıkladı. Vatandaşlar, NHS planları kapsamında önümüzdeki üç yıl içinde tüm rutin aşılarını mobil uygulama üzerinden veya çevrimiçi olarak yaptırabilecekler.

Sağlık patronlarının, potansiyel olarak hayat kurtaran diğer aşıların alımını artırmak için Kovid aşı programını geliştirmek istediği belirtildi. Şu anda grip ve Kovid dışındaki aşıların telefonla rezerve edilmesi gerektiği bildirildi.. NHS İngiltere ayrıca bazı aşıların alımının düşük olduğu bölgelerde toplumsal desteği artırmak istiyor.

Planlara göre, kızamık, kabakulak ve kızamıkçık (MMR) ve insan papilloma virüsü (HPV) dahil olmak üzere aşıyla önlenebilir hastalıklara yönelik 16 aşı, 2026 yılı sonuna kadar online rezervasyona açılacak.

Yeni rezervasyon sistemi aşı davetiyeleri ve randevu uyarıları oluşturacak. Ayrıca insanların kendilerinin ve çocuklarının tıbbi ve aşı kayıtlarını çevrimiçi olarak görüntülemesine olanak tanıyacak.

Sağlık Bakanı Maria Caulfield şunları söyledi: “Mümkün olduğu kadar çok insanın aşılanmasını sağlamak için programın insanların yaşamlarına uygun olduğundan emin olmalıyız.”

Exit mobile version