Site icon Londra Gazete

Tatar yayı ile Kraliçe’yi öldürmeyi planlayan kişiye 9 yıl hapis

Kraliçe’ye suikast düzenleme planıyla Windsor Kalesi’ne gelerek tatar yayı kullanan bir adam, vatana ihanetten dokuz yıl hapis cezasına çarptırıldı.

21 yaşındaki Jaswant Singh Chail, Kraliçe ö 2021 Noel Günü’nde kalede kalırken tutuklandı. Sanık, yapay zeka (AI) sohbet robotu Sarai’den ilham aldığını ve Star Wars hikayelerinden ilham aldığını belirtti..

Chail ayrıca Ruh Sağlığı Yasası kapsamında hibrit bir düzene de tabi olacak. Bu, onun şimdilik bir psikiyatri hastanesinde kalacağı, ancak ihtiyaç duyduğu tedaviyi aldığında gözaltına alınacağı anlamına geliyor.

Southampton yakınlarındaki North Baddesley’den Chail, 1981’den bu yana İngiltere’de vatana ihanetten hüküm giyen ilk kişi oldu. Ayrıca, öldürmekle tehdit etme ve saldırı silahı bulundurma suçunu da kabul etmişti.

Canlı bir TV yayını sırasında cezasını veren Yargıç Sayın Yargıç Hilliard, Chail’in psikotik hale gelmeden önce cinayet düşünceleri yaşadığını ve bunları dikkate alarak harekete geçtiğini söyledi.

Yargıç, “Niyeti sadece hükümdara zarar vermek ya da onu alarma geçirmek değil, aynı zamanda onu öldürmekti” dedi ve Chail’in öldürme niyetinin suçu “olabildiğince ciddi” hale getirdiğini de sözlerine ekledi. Eski süpermarket çalışanı, naylon halatlı bir merdivenle kalenin çevresine tırmanarak iki saat boyunca arazide kalmıştı.

Exit mobile version